Presentatie ‘Mooi Plat!’

Presentatie ‘Mooi Plat!’

NIEUWLEUSEN – Presentatie ‘Mooi Plat!’; ’t ni’je woord’nbukien van Ni’jluus’n. Wi’j neugt oe graag uut veur ’t feestelijk gebeur’n op 18 oktober 2019. Dan vindt om 16.00 uur in het Grand Café van Kulturhus De Spil te Nieuwleusen de presentatie plaats van ‘Mooi Plat!’, woorden en gezegdes in het dialect van Nieuwleusen met bovendien spelen, rijmpjes, opzegversjes, voeding en gebruiken.

Een prachtig boek samengesteld door Aartje Schoemaker in het dialect van Nieuwleusen. Het boek wordt uitgegeven door de historische vereniging ‘Ni’jluus’n van Vrogger’ en de inkomsten komen ten goede aan de vereniging. Het eerste exemplaar van het boek ‘Mooi Plat!’ zal worden overhandigd aan burgemeester Erica van Lente.

De zanggroep Olde Lieties kump het gebeur’n opluuster’n met ’t Ni’jluus’ns Lietien en āndre dialectvarsies en Aartje les ’n kört verhaaltien en ’n sprokien veur. Wi’j zoll’n ’t barre mooi viend’n aj koomt. Een ieder die de taal van Nieuwleusen een warm hart toe draagt is van harte welkom bij de presentatie. Het boek is na de presentatie verkrijgbaar in museum Palthehof en de boekhandels in Nieuwleusen voor € 12,50. Tijdens de presentatie kunt u het boek voor € 10,- aanschaffen!

 

 

Artikel delen: