Opbrengst collecte Nierstichting

NIEUWLEUSEN – Collectanten Nierstichting Nieuwleusen halen € 3762,- euro op tijdens collecteweek! Ruim 60.000 vrijwilligers collecteerden van 15 tot en met 21 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Nieuwleusen bracht dat zo’n 3762 euro op. Weer meer dan alle voorgaande jaren!

Dit is mede te danken aan de statiegeld actie’s bij de AH en de Plus supermarkten in Nieuwleusen. Ook kwamen er al meer donaties binnen via de QR app. De QR code app maakt het mogelijk om via de mobiele telefoon met iDeal een gift over te maken.

“Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst. Want elke bijdrage helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven.”

Er werden ook dit jaar weer onderscheidingen uitgereikt aan trouwe collectanten. Drie voor 10 jaar, aan Mevr. D. Dijsselhof, Mevr. W. Wienen-Meesters en Dhr. J. Evertsen.
Aan Mevr. R. Evenboer-Westerman en Dhr. E.H. Evertsen werden verzilverde collectebusjes uitgereikt, omdat zij zich al meer dan 25 jaar inzetten voor de Nierstichting.
De Nierstichting zet alles op alles om nierziekten te kunnen genezen. De opbrengst uit de collecte helpt om deze ultieme droom voor nierpatiënten te realiseren. En dat is hard nodig, want jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten.

Donaties zijn de enige bron van inkomsten van de Nierstichting, die geen structurele subsidie ontvangt van de overheid. “De collecte is essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Els Schat, collectecoördinator van de Nierstichting in Nieuwleusen.
Collectant gemist?
Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op www.nierstichting.nl. Doneer en help mee om nierziekten te genezen.

Neem voor meer informatie over de collecte contact op met Els Schat-Grooters,: Tel. 484163 of met de coordinator van Nieuwleusen Zuid: G. Scholten-Bonen of Kim Leeuwenkuyl, Tel: 481846

Artikel delen: