Instapgroep Toerclub naar Col Du Vam - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Instapgroep Toerclub naar Col Du Vam

DALFSEN – Vandaag sloot de instapgroep het seizoen af met een fantastische rit naar de Col de Vam in Drenthe. Om 9 uur vanmorgen stond de groep klaar bij het clubhuis, een groep die in april onder de bezielende leiding van Elli Hulst kennis gemaakt heeft met het fietsen op de racefiets.

Elli zelf geniet momenteel van een welverdiende vakantie en vertrouwde haar groep deze tocht toe aan een wegkapitein van de TCD. Het was een geweldige mooie rit van 107 kilometer waarbij halverwege de Col Du Vam beklommen moest worden. Iedereen is zonder problemen boven gekomen, het was wel een pittige klim, niet lang maar wel steil.

Bij een tocht als deze is het een goed gebruik om halverwege een stukje appeltaart met een bakkie koffie te nuttigen, de motor moet tenslotte wel blijven draaien. In Hoogeveen hebben we hier bij het vliegveld een mooi adres voor gevonden. De dag begon fris en in de mist maar naar verloop van tijd hebben we de hele weg in een heerlijk zonnetje kunnen fietsen met op de terug een licht briesje in de rug.

Het is mooi te zien dat we middels deze groep weer een aantal nieuwe leden hebben mogen verwelkomen bij de Toerclub Dalfsen. Ieder seizoen start deze groep, dus mocht u interesse hebben hiervoor, meld u vooral en we leren u omgaan met uw fiets en laten u de mooiste wegen en fietspaden van Salland zien, dit alles onder deskundige begeleiding.

Foto's 3
Instapgroep Toerclub naar Col Du Vam - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Instapgroep Toerclub naar Col Du Vam - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: