Stichting Platform Gehandicapten 25 jaar jong

DALFSEN – Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen viert een bescheiden feestje. In Dalfsen bestond in 1994 al een BTB groep, die lette op bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van openbare gebouwen. In de loop van 1994 werd het Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen toen de wet voorzieningen gehandicapten van kracht werd.

Naast voorlichting op basisscholen kaartte het Platform tal van zaken met succes aan. Zo kregen de Hervormde Kerk en het oude postkantoor een hellingbaan, werden entrees van gebouwen en winkels verbreed, en werden de beide stuwen over de Vecht rolstoeltoegankelijk. Ook kwamen er blindengeleidebanen. Dit bovenstaande is een kleine opsomming van wat er de afgelopen 25 jaar bereikt is. Reden genoeg om op 10 oktober a.s. in de week van de toegankelijkheid hier even feestelijk bij stil te staan met organisaties waar mee wordt samengewerkt en de vrijwilligers.. De Trefkoele Plus stelt haar cafe gedeelte ’s avonds hier voor beschikbaar.
Het Platform blijft niet stil zitten. Er is nog genoeg werk te doen voor de inclusieve samenleving in Dalfsen een feit is. Voor meer informatie zie onze site:.www.spgdalfsen.nl

Artikel delen: