Nieuwe glasvezelvraagbundeling in de kernen

DALFSEN en OMGEVING – Nieuwe glasvezelvraagbundeling “Vechtdalkernen” van Glasvezelbuitenaf van start. Sinds 2014 is er in de kern van Dalfsen glasvezel leverbaar. Zo’n twee jaar geleden werd er een flinke mijlpaal gehaald voor het buitengebied. Het bedrijf Glasvezelbuitenaf uit Twente sloot de vraagbundeling voor dit gebied af met een percentage van 62% inschrijvers van alle woningen buiten de bebouwde kom in het Vechtdal en Nieuwleusen.

Inmiddels zijn al deze verbindingen operationeel en nu is het de beurt aan de kernen die tot nu toe alleen kunnen kiezen uit een Ziggo (via kabel) of via ADSL. Hiertoe behoren Hoonhorst, Oudleusen, Nieuwleusen, Herfte, Wijthmen en Lemele.

Als op 2 december 2019 35% van genoemde kernen zich inschrijft voor glasvezel bij één van de 4 dienstaanbieders dan zal Glasvezelbuitenaf de schep in de grond zetten en ook in deze kernen glasvezelverbindingen gaan realiseren. In tegenstelling tot het buitengebied zullen er geen vastrechtvergoedingen worden gevraagd omdat de graafkosten veel lager liggen dan in het buitengebied.

In de vraagbundeling doen momenteel 4 dienstaanbieders mee: Caiway, Delta en Online (onderdeel van CanalDigital) zullen voor particuliere verbindingen zorgen en Helden van Nu zal zich op de zakelijke markt begeven.

Voor de mensen die denken dat men met een Ziggo of KPN verbinding ook wel uit de voeten kan: kom eens naar een informatieavond en de verschillen tussen de techniek en mogelijkheden van de huidige providers en de nieuwe techniek worden haarfijn uitgelegd. Daarnaast is een glasvezelverbinding in veel gevallen goedkoper en altijd stabieler dan kabel of ADSL. Ook de upload (versturen van bestanden of een digitaal fotoboek) gaat net zo snel als het downloaden. Dat is bij de huidige aanbieders meestal een verhouding van 10:1.

Alles-in-1 verbindingen zijn straks mogelijk vanaf € 49,50 per maand en voor een verbinding met alleen internet en bellen zal € 39,95 worden gevraagd.

Op de volgende data zullen er informatieavonden gehouden worden op de volgende plaatsen:

Maandag 14 oktober – Kulturhus de Spil, Kon. Julianalaan 10, Nieuwleusen 19:00 – 21:30

Dinsdag 15 oktober – Café Restaurant Zalen de Mol, Heinoseweg 32, Zwolle 19:00 – 21:30

Donderdag 17 oktober – Café Restaurant Zaal Kappers, Kerkstraat 7, Hoonhorst

 

Voor mensen die verhinderd zijn tijdens de infoavonden: in de volgende locale winkels is ook informatie te krijgen en kan men zich inschrijven:

 

Artikel delen: