Promotie voor het damesbiljart in Dalfsen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Promotie voor het damesbiljart in Dalfsen

DALFSEN – Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 41. Trefkoele 1 ontving maandagavond het eerste team van ’t Westeinde uit Nieuwleusen. In de openingspartij maakten eerste man Harry Onderdijk en zijn tegenstander Bennie Pot er een mooie partij van. Beiden zijn goed voor 80 te maken caramboles maar op basis van de uitslag hadden ze er (bijna) 150 moeten maken.

Vanaf acquit ging Onderdijk als een speer. Na 8 beurten had hij al 48 caramboles gemaakt. Pot stond toen op 44 die, in de beurt daarvoor, een mooie serie van 23 liet noteren. In de 23e beurt maakte Pot een serie van 8 en dat waren er twee tekort om uit te komen. Onderdijk moest in zijn laatste beurt nog één caramboles maken en hij miste niet. Dus een spannende partij met een hoog niveau. Het gemiddelde van Onderdijk was 5.000 en zijn hoogste serie was 17. Pot die maar 2 caramboles tekort kwam kreeg 9 wedstrijdpunten en zijn gemiddelde was 4.875. Dat beloofde dus wat voor deze avond denk je dan, maar tweede man Wim Flierman had helemaal zijn dag niet.

In de partij tegen Robbert Mansier kwamen beide spelers maar niet op stoot. In de 7e beurt hadden beiden nog maar 7 caramboles gemaakt. Dan de 8e beurt. Mansier maakt een serie van 12 en Flierman liet direct 10 gemaakte caramboles noteren. Voor Mansier betekende dit de omslag naar een beter verloop van deze partij terwijl Flierman de goede richting maar niet kon vinden. In de 12e beurt stond Mansier al op 42 en was Flierman nog niet verder gekomen dan 16. In de 22e beurt was het Mansier die met een serie van 5 zijn 55 te maken caramboles bij elkaar had. Flierman moest genoegen nemen met 24 gemaakte caramboles en dat leverde niet meer dan 4 wedstrijdpunten op. Zijn moyenne was 1.090.

Evert Jan Holsappel trof Jan Mansier als tegenstander. Ook zij moesten er 55 maken. Holsappel begon prima met een serie van 12 maar daarmee was het beste er ook direct vanaf. Mansier zijn begin was juist niet zo goed maar gedurende het verloop van deze partij was hij het die met regelmaat bleef scoren terwijl Holsappel veel ballen ging missen. In de 28e beurt had Jan Mansier zijn 55 bij elkaar en toen Holsappel de nastoot miste had hij 38 op het scorebord staan en dat waren er 17 te weinig. Hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Zijn moyenne was 1.357. Uitslag: 22 – 33 voor ’t Westeinde 1.

 

Het tweede team trok de IJssel over naar Hattem om het daar op te nemen tegen de dames van S.M.R. 1. En wie nog denkt dat dames niet zo goed kunnen biljarten kwam bedrogen uit. Wat de oorzaak ook moge zijn, alle partijen werden door de dames met glans gewonnen. In de eerste partij begon Smit nog vrij redelijk met een serie van 8 maar daarmee was de koek ook op. Hij miste veel te veel. Ook ballen die eigenlijk niet te missen zijn maar het was Gerda van Vilsteren die in de 25e beurt haar 41 te maken caramboles bij elkaar had. Haar moyenne was 1.640 terwijl Smit niet verder was gekomen dan 33 van de 49 die hij moest maken. Daarvoor kreeg hij slechts 6 wedstrijdpunten. Zijn gemiddelde was 1.320. In zijn partij tegen Willy van Weeghel verging het Jan Lindeboom al niet veel beter dan Smit in de eerste partij.

Nu was het van Weeghel die in de 29e beurt haar 41e carambole maakte en daarmee ook 12 wedstrijdpunten verdiende. Lindeboom bleef steken op 35 gemaakte caramboles en dat waren er 10 te weinig. Hij kreeg 7 wedstrijdpunten en zijn gemiddelde was 1.206. Aan Albert Holsappel dus de eer om met winst terug te keren maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in Menja van Rijssen. Zij had maar 20 beurten nodig voor de 35 die zij moest maken. Haar moyenne was 1.750 en haar hoogste serie bedroeg 11 terwijl Albert Holsappel 15 tekort kwam van de 43 waarvoor hij staat genoteerd. Kortom een partij voor het tweede om gauw te vergeten maar een pluim voor de dames van S.M.R. 2. Zij wonnen dus met 36 – 19.

 

Het derde team deed het beter. In de uitwedstrijd tegen BV Steenwijk 5 wonnen zij 2 van de drie wedstrijden. Eric Analbers pakte de volle 12 punten in zijn partij tegen Fred Gerritsen. Analbers was goed op stoot. In 23 beurten had hij zijn 39 te maken caramboles bij elkaar. Een moyenne van 1.695 dus. Tegenstander Gerritsen kwam wel dicht bij, maar miste 4 van de 55 die hij moest maken. Hij kreeg 9 wedstrijdpunten. Henk Krol moest zijn meerdere erkennen in Henk Stroeve. Krol kwam 7 caramboles tekort van de 39 die hij moet maken. Hij kreeg 8 wedstrijdpunten. Maar Roelof Bergman was goed op stoot. In zijn partij tegen Frits Schouwink pakte hij wel de 12 te verdienen wedstrijdpunten. In 22 beurten had hij zijn 37 caramboles op het scorebord staan. Een gemiddelde van 1.681 en een hoogste serie van 8. Schouwink kwam 9 caramboles tekort van de 39 waarvoor hij genoteerd staat en hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Uitslag: 28 – 32. Een mooie overwinning voor het derde team.

 

Ook het vierde team deed het goed. Donderdagavond speelde het team thuis tegen De Pol 3 uit Zwolle-Zuid. In de eerste partij kwam Joop van Eldik net iets tekort tegen Jan Oelen. Oelen won in 34 beurten. Van Eldik kwam dicht bij de 33 die hij moest maken maar hij maakte er drie te weinig. Toch goed voor 9 wedstrijdpunten. Tweede man Johan Bosch won na 32 beurten van Louis Bisschop. Toen had Bosch zijn 31 te maken caramboles bij elkaar. Zijn gemiddelde was 0.968. Bisschop miste 6 van de 29 die hij moest make en hij kreeg 7 wedstrijdpunten. In een wel heel spannende partij was het Gert Siffels die na 40 beurten won van Beppie van Hartingsveldt-van der Aa die maar één carambole tekort kwam. Siffels zijn moyenne was 0.625. van Hartingsveldt- van der Aa kreeg 9 wedstrijdpunten. Uitslag 33 – 28 voor de Trefkoele 4.

HHH

 

 

Foto 1
Artikel delen: