Westerman druk aan het bouwen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Westerman druk aan het bouwen

NIEUWLEUSEN – Westerman Multimodal Logistics start bouw nieuw warehouse en kantoor in Nieuwleusen. De bouw van het nieuwe hoofdkantoor en warehouse van Westerman Multimodal Logistics is inmiddels van start gegaan. De locatie op bedrijventerrein De Grift in Nieuwleusen wordt op dit moment bouwrijp gemaakt ( zie foto’s ).

Projectontwikkelaar DHG voert de algehele regie over de bouw en de uitvoering is in handen van Groothuis Bouwgroep uit Genemuiden.

Het pand zal 2.161 m² kantoor en bijna 37.500 m² warehouse omvatten. De uitbreiding is nodig vanwege de grote toename in vraag naar opslag- en assemblage capaciteit van diverse bestaande en nieuwe klanten van Westerman. De totaal beschikbare warehouse capaciteit binnen Westerman groeit na ingebruikname van het pand naar  100.000 m².

De verwachting is dat het pand in juli 2020 opgeleverd zal worden. Bij de ontwikkeling van het bedrijfspand is veel aandacht besteed aan het welzijn van alle medewerkers, dit komt onder andere tot uitdrukking aan veel lichtinval binnen ( zie foto ).

Met deze nieuwbouw accommodeert Westerman de groei die het bedrijf doormaakt en biedt ze state of the art opslagcapaciteit voor bestaande en nieuwe klanten.

 

Over Westerman

Westerman Multimodal Logistics is een allround logistiek dienstverlener die haar opdrachtgevers een logistieke totaaloplossing biedt. Het bedrijf heeft vestigingen in Nieuwleusen, Hasselt, Venlo, Malmö, Norrköping en Ahus, samen goed voor 100.000m² opslagcapaciteit. Naast warehousing, assemblage en 24 uurs Distributie in de Benelux, onderhoudt Westerman een dagelijkse barge service vanaf haar inland terminal in Hasselt naar Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Het Internationale transport van LTL en FTL zendingen wordt Europawijd aangeboden, waarbij Scandinavië met een eigen spoordienst tussen Venlo en Malmö /  Norrköping bediend wordt.

Westerman heeft zich ten doel gesteld de uitvoering van het transport zoveel mogelijk te verduurzamen door de inzet van meerdere modaliteiten (spoor, binnenvaart en shortsea).

 

Foto's 2
Westerman druk aan het bouwen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: