Natuurwerkdag Boswachterij Staphorst - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Natuurwerkdag Boswachterij Staphorst

STAPHORST – Natuurwerkdag 2 november in de boswachterij Staphorst. Help mee het heidelandschap weer mooier te maken! Op de eerste zaterdag van november is de jaarlijkse landelijke Natuurwerkdag. De dag waarop duizenden deelnemers van jong tot oud de handen uit de mouwen steken in en voor de natuur. Gezond bezig zijn in het groen.

Dit jaar organiseert Staatsbosbeheer dit opnieuw op een heideveld in de boswachterij Staphorst. De locatie is deze keer ongeveer halverwege de Vijverweg aan de noordwestzijde van het toegangswegje aan de noordkant van dagrecreatieterrein De Zwarte Dennen (zwemplas).

Werken in de natuur

Gezamenlijk kunt u een dag werken in de natuur. De boswachterij Staphorst kent naast bos ook een aantal heideterreinen, restanten uit vroeger tijden, die een aantal jaren geleden aan elkaar zijn gekoppeld. Maar als je niets doet zullen die veranderen in bos door de zaden van bomen die daarin kiemen en dan heb je zo duizenden jonge boompjes staan. Om te voorkomen dat deze heidevelden in bos veranderen is alle hulp zeer welkom. Daarom willen we graag samen met u/jullie de jonge boompjes verwijderen. Sommige kunnen met de hand worden uitgetrokken, andere moeten met een schep worden uitgespit of onderaan worden afgezaagd. Een actieve groep vrijwilligers in de boswachterij heeft jarenlange ervaring met het in stand houden van de heideterreinen. Zij zullen ook deze dag begeleiden en hulp bieden. Ook de scouting Nieuwleusen komt helpen. We maken er gezamenlijk een gezellige dag van en je bent lekker bezig in de natuur. Landschap Overijssel zorgt voor handschoenen en het handgereedschap om mee te werken. Het is een dag voor jong en oud om samen de natuur eens op een andere manier te beleven.

Aanmelden

Om het overzicht te behouden is er beperkt plaats. Daarom is aanmelden noodzakelijk op de website www.natuurwerkdag.nl of via de verkorte link: http://tinyurl.com/boswachterijstaphorst. Daarop vindt u ook een locatiekaartje.

De start is om 10.00 uur. Vanaf de hoofdingangen aan de verharde wegen in de boswachterij zal de route naar de locatie worden aangegeven. Voor de lunch, koffie, thee en limonade wordt gezorgd. Draag geschikte kleding en zo mogelijk hoog schoeisel.

Artikel delen: