Provincie Overijssel zoekt

REGIO – Provincie Overijssel zoekt beeldbepalende sport- en cultuurevenementen. De provincie Overijssel ondersteunt ook de komende jaren beeldbepalende cultuur- en sportevenementen in Overijssel. Organisatoren van grote Overijsselse evenementen kunnen van maandag 4 november tot en met vrijdag 15 november hun evenement aanmelden voor subsidie.

Gedeputeerde economie Eddy van Hijum: “Evenementen zijn goed voor de Overijsselse economie; ze vergroten de levendigheid en aantrekkelijkheid van Overijssel voor inwoners, bezoekers en bedrijven, en dragen bij aan een goed vestigingsklimaat.”

 

Provinciale Staten hebben 30 oktober het Evenementenbeleid 2020-2023 vastgesteld. Beeldbepalende evenementen vormen het fundament van dit beleid. De provincie ondersteunt deze evenementen met een subsidieregeling.

Beeldbepalende evenementen zijn gevestigde cultuur- en sportevenementen met een (inter)nationale en provinciale uitstraling, een groot mediabereik en een kwalitatief hoog niveau. “We zoeken evenementen die een groot publiek trekken, passen bij het DNA van Overijssel en voor iedereen toegankelijk zijn”, licht gedeputeerde Eddy van Hijum toe.

Binnen het evenementenbeleid 2017-2019 zijn op deze manier zeventien beeldbepalende evenementen ondersteund. Deze periode is nu afgesloten en evenementen die weer in aanmerking willen komen voor subsidie, moeten deze opnieuw aanvragen.

 

Evenementen geven Overijssel kleur

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “Evenementen geven Overijssel kleur, stimuleren bestedingen en bevorderen werkgelegenheid. Evenementen hebben bovendien een bijzondere sociale functie; ze brengen mensen bij elkaar; samen sporten, meezingen tijdens een concert of juichen voor een bijzondere prestatie van een topsporter. Dat willen we al onze inwoners bieden. Daarom vinden we het belangrijk dat de evenementen toegankelijk zijn; ook voor mensen met een beperking, of mensen met een smalle beurs.”

 

Online aanmelden subsidie

Organisatoren kunnen van maandag 4 november 9.00 uur tot en met 15 november 17.00 uur voor hun evenement subsidie aanvragen via het subsidieloket op de website van de provincie Overijssel. Hier staan ook de specifieke selectiecriteria waaraan het evenement moet voldoen om als beeldbepalend evenement subsidie te krijgen.

 

Adviescommissie Evenementen

De Adviescommissie Evenementen Overijssel beoordeelt begin december alle ingediende aanvragen inhoudelijk aan de hand van de criteria. Deze onafhankelijke commissie brengt een advies uit aan het college van Gedeputeerde Staten. Op basis van dit advies besluit Gedeputeerde Staten welke evenementen worden aangemerkt als beeldbepalend evenement en in aanmerking komen voor een financiële bijdrage voor de komende vier jaar. Na dit besluit van GS volgt een financiële toets waarna de besluitvorming definitief wordt gemaakt.

 

Kleinere evenementen

Voor kleinere regionale evenementen wordt later een subsidieregeling opengesteld. Het is nu nog niet mogelijk om hiervoor subsidie aan te vragen.

 

Artikel delen: