Nieuwleusen Synergie over Nieuwleusen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Nieuwleusen Synergie over Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Afgelopen woensdag was Nieuwleusen Synergie te gast bij het VerhalenCafé in De Spil. Annette Wessels begon met het verhaal over de oorsprong van Nieuwleusen en vertelde op humoristische wijze hoe Nieuwleusen werd tot wat het nu is.

Daarna kwamen vrijwilligers van Nieuwleusen Synergie aan het woord. Duidelijk werd hoe Nieuwleusen Synergie is voortgekomen uit de gemeenschap van Nieuwleusen. Bekend zijn natuurlijk de kringloopwinkel Deuroe Veuroe en de  taxidienst Haaloe Brengoe.

Veurdewind en natuurboerderij
Op de verhalenavond was er vooral aandacht voor 2 nieuwe initiatieven. De windmolens in het plan Veurdewind en de Natuurboerderij Balk-Inn. Over de windmolens gaf Lambert Schuldink een toelichting. Het is een lange aanloop geweest, maar het lijkt er nu toch op dat er in het komende jaar gebouwd gaat worden aan een tweetal molens. In de presentatie maakte hij duidelijk hoe uniek dit project is. Omwonenden zijn nadrukkelijk betrokken en zullen delen in de opbrengsten. De rest van de opbrengsten zullen volledig ten goede komen aan de gemeenschap van Nieuwleusen.

Andries Bos gaf een toelichting op de plannen voor de Natuurboerderij. Uit de zaal werd enthousiast gereageerd op de mooie plannen die vooral bedoeld zijn om kinderen meer te laten ervaren van het boerenleven en van de natuur. Het verzoek om een hangplek voor ouderen toe te voegen zal serieus in overweging worden genomen. Hoewel de opkomst wat tegenvallend was, kan toch teruggekeken worden op een gezellige en informatieve avond die door Carin Holsappel aan elkaar werd gepraat.

Harry Been in volgende VerhalenCafé
Het volgende VerhalenCafé is op woensdag 27 november en begint dan om 19.45 uur. Verhalenverteller is die avond Harry Been. Harry  Been  organiseerde grote internationale voetbal  toernooien en woonde jarenlang  in Nieuwleusen. De oud-KNVB-directeur wordt geïnterviewd door Chantal  Everaardt. Chantal  woont  in Nieuwleusen,  werkt bij  RTV  Oost als  nieuws-verslaggever en  presentatrice.  Ajax speelt op deze avond om 21.00 uur  voor  de  Champignons  League. Je  kunt  blijven  kijken  in  de  Spil  of  bent op  tijd  in  huis. Vandaar een kwartier eerder beginnen met het VerhalenCafé. Van harte welkom.

Foto 1
Artikel delen: