Sinterklaas laat kind niet buiten pakjesboot vallen in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Sinterklaas laat kind niet buiten pakjesboot vallen in Zwolle

ZWOLLE – Sinterklaas actie Zwolle Laat een kind niet buiten de pakjesboot vallen. De Zwollenaren Ron Zwiers en Frank Overweg zijn met hulp en steun van hun vrouwen Silvia en Sabrina begonnen met een sinterklaasactie voor gezinnen met kinderen in Zwolle die op of nabij of onder de inkomstengrens leven. Gezinnen die vaak geen mogelijkheid hebben om met Sinterklaas iets extra’s te doen voor hun kinderen.

Zij zijn een actie gestart waarbij geen geld wordt gevraagd, maar een gift te doen in de vorm van cadeaus. Hiervoor worden gezinnen gezocht die rond de bijstandsnorm leven en om wat voor reden de kinderen geen ‘heerlijk avondje’ kunnen geven. Zwiers en Overweg willen juist deze groep kinderen met hulp van de Zwollenaren en Sinterklaas met zijn pieten dit wel geven. Deze kinderen zullen bezoek krijgen van sinterklaas en pieten met een mooie zak met cadeautjes op pakjesavond en uiteraard lekkers.

Stilletjes
Zwiers en Overweg zeggen: ”Het zal je maar gebeuren, dat de Sint stilletjes je huisje voorbij rijdt. Al je vriendjes en vriendinnetjes krijgen cadeaus, maar jouw huisje gaat hij voorbij. Dat je ouders geen geld hebben voor een verjaardagscadeau, dat kun je nog snappen. Maar Sinterklaas heeft een pakhuis vól cadeautjes. Ben jij soms niet lief genoeg?”

Sneu
Het is toch sneu dat er kinderen zijn die op school komen en andere kinderen horen vertellen over pakjes avond en jij kunt niks vertellen over Sinterklaas. Daarom vragen de beide mannen om te doneren in de vorm van cadeautjes zodat ieder Zwols kind kan vertellen over het heerlijke avondje op 5 december. Zwiers en Overweg hopen dan ook dat hun beider huizen de komende weken veranderen in pakhuizen vol met cadeau’s voor de kinderen waarvan de ouders in financieel zwaar weer zitten

Doneren
Wie een cadeau wil doneren kan dit iedere zaterdag inleveren tussen 10.00 en 20.00 uur en op elke avond tot 21.00 uur aan de Ruiterlaan 16 (bij het Engelse Werk) in Zwolle-Zuid aan de Multerkamp 4 of Erdelaan 31 (Stadshagen). Ook mensen uit Dalfsemn zijn vanharte welkom met hun spullen. Wie niet kan komen brengen, kan het in overleg ook worden opgehaald. Inmiddels wordt er al flink gedoneerd door de mensen en bedrijven . Ook is men regelmatig verschillende winkelcentrum,s te vinden.

Bedrijven Help mee

Bedrijven meld je aan voor deze bijzondere actie op sinterklaasactiezwolle@outlook.com
vooral is er nog behoefde aan een bedrijf wat de chocolade letters kan verzorgen want Sinterklaas zonder letter ja zeg zelf dat hoort er wel bij.

De actie is ook te volgen via facebook:@sinterklaasactiezwolle

Meer info
sinterklaasactiezwolle@outlook.com
app 0612119553

Foto's 3
Sinterklaas laat kind niet buiten pakjesboot vallen in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Sinterklaas laat kind niet buiten pakjesboot vallen in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: