Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 44 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 44

DALFSEN – Het eerste team begon de week goed. Maandagavond speelden ze thuis tegen Oudleusen 1. Eerste man Harry Onderdijk wist ook deze partij weer winnend af te sluiten. In de beginfase speelde hij boven zijn gemiddelde. Een wat mindere tussenfase voor beide spelers bracht dat gemiddelde weer wat omlaag.

Maar in de eindfase was het Onderdijk die met een fraaie serie van 17 zijn 80 te maken caramboles op het scorebord zag staan. Tegenstander Jan Dunnewind had nog enige hoop in zijn laatste beurt toen hij een serie van 7 liet noteren maar dat werd dus door Onderdijk genadeloos afgestraft. Onderdijk zijn gemiddelde bedroeg 3.076. Dunnewind kwam 20 van de 60 die hij moest maken tekort en hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Het wedstrijdverloop van de partij tussen Evert Hulleman en Herman Stolte vertoonde een heel ander beeld. Na 20 beurten was de stand nog maar 22 voor Stolte en 32 voor Hulleman. Vanaf dat moment kwam Stolte goed op stoot. Hij maakte een serie van 9 direct gevold door een van 12 en zag de winst al gloren. Maar in de 24e beurt toverde Hulleman plots een hele mooie serie van 23 uit zijn keu. Twee beurten later bleef Stolte steken op 47 van de 55 caramboles die hij moest maken.

Hulleman maakte in de 26e beurt zijn laatste twee nog te maken caramboles en pakte dus ook de 12 te verdienen wedstrijdpunten. Zijn moyenne was 2.500. Stolte werd beloond met 8 wedstrijdpunten. In de slotpartij nam Wim Flierman het op tegen Roelof van Leussen. Beiden goed voor 55 te maken caramboles. Deze partij verliep grillig. Mooie series werden afgewisseld met veel missers. Maar gedurende de gehele partij was het toch Flierman die beter op stoot was dan van Leussen. Die maakte in de 21e beurt nog wel een mooie serie van 10 maar moest toezien dat Flierman in de 29e beurt afsloot met een serie van 4 die daarmee zijn 55 caramboles bij elkaar had. Het gemiddelde van Flierman was 1.896 met een hoogste serie van 8. Van Leussen kwam 13 caramboles tekort en hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Uitslag: 36 – 21 voor de Trefkoele 1.

 

Voor het tweede team stond er dinsdagavond een thuiswedstrijd tegen BV Ens 1 op het programma. Vanaf acquit was Rein Smit goed op stoot deze avond in zijn partij tegen Arend Batterink. In de 8e beurt was de stand 30 voor Smit tegen 7 gemaakte caramboles voor Batterink. Maar in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden wist Smit zijn vorm vast te houden. Dat was ook wel nodig want Batterink kreeg meer grip op het spel. Die speelde in zijn laatste 7 beurten op een gemiddelde van 4, maar in de 14e beurt zag Smit zijn 49 te maken caramboles voor hem op het scorebord staan. Zijn gemiddelde was 3.500 en zijn hoogste serie: 14. Batterink kwam 13 van de 47 die hij moest maken tekort maar speelde met een goed moyenne van 2.428. Hij kreeg 7 wedstrijdpunten. In de tweede partij maakten Jan Lindeboom en Jacob Buijsman er een lange partij van

. Het was Buijsman die iets beter aan de partij begon en hij gaf die voorsprong gedurende het verdere verloop van deze partij ook niet meer uit handen. Na 37 beurten was het Buijsman die zijn 47 te maken caramboles bij elkaar had. Lindeboom eindigde met 33 gemaakte caramboles en dat waren er 12 te weinig. Hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Zijn moyenne bedroeg 0.868. In de slotpartij speelden Albert Holsappel en zijn tegenstander Karel van der Klooster ook niet hun beste partij. Holsappel moet 43 caramboles maken en van der Klooster 39. Dat verschil van 4 caramboles bleef de hele partij in het voordeel van Holsappel op het scorebord staan, maar een hoge serie bleef uit. Tot aan de 34e beurt. Want toen produceerde Holsappel plots een mooie serie van 7 en dat was genoeg voor de 43 die hij moest maken. Zijn moyenne was 1.264. Van der Klooster bleef hangen op 29 gemaakte caramboles. Hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Uitslag: 31 – 26 voor de Trefkoele 2.

 

Woensdagavond was het de beurt aan het derde team. Zij speelden thuis tegen het 3e team van de Brouwerij uit Nieuwleusen. Eric Analbers opende tegen Henk Brinkman. Deze partij verliep niet in het voordeel van Analbers. Weinig aanspeelmogelijkheden en veel van die “net niet” ballen. Gevolg was dat Brinkman deze partij won in 34 beurten met een moyenne van 1.323. Analbers kwam 7 caramboles tekort. Zijn gemiddelde was 0.941. Maar dan de tweede partij. Gerard Verhaar trof een tegenstandster van formaat. Jannie Evertsen-Brinkman was in een bloedvorm.

Zij had maar 9 beurten nodig om de 39 caramboles die zij moest maken op het scorebord te krijgen. Dat deed zij met o.a. een prachtige serie in de derde beurt van 21! Een gemiddelde van 4.333. En wat deed Verhaar? Hij was waarschijnlijk diep onder de indruk want hij kwam niet verder dan 3 gemaakte caramboles en dan krijg je ook nog eens geen enkel wedstrijdpunt. Een historische partij voor hem en uiteraard ook voor haar. In de derde partij wist Henk Krol de eer van zijn team te redden Hij won in 28 beurten van Berend Strijker. Krol zijn gemiddelde was 1.392 en zijn hoogste serie bedroeg 7. Strijker kwam 12 van de 37 die hij moest maken tekort en hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Uitslag: 20 – 30 voor De Brouwerij 3

 

Donderdagavond nam het vierde team het thuis op tegen de mannen van Z.B.C. 5 uit Zwolle. Joop van Eldik speelde een stabiele partij tegen Gerhard Meijer. In precies 33 beurten had van Eldik zijn 33 caramboles bij elkaar en zijn hoogste serie was 5. Meijer miste 5 van de 41 die hij moest maken en kreeg 8 wedstrijdpunten. Ook tweede man Henk Dijk wist zijn partij winnend af te sluiten. Hij won in 36 beurten van Herman Masseus met een gemiddelde van 0.916. Ook Masseus kwam 5 van de 31 die hij moest maken tekort en kreeg dus ook 8 wedstrijdpunten. Slechter verging het Johan Bosch. Kennelijk had hij zijn avond niet want hij moest toezien dat zijn tegenstander Rene Veldman na 33 beurten zijn 29 caramboles bij elkaar had. Bosch kwam niet verder dan 19 gemaakte caramboles en dat waren er 12 te weinig. Zijn moyenne was 0.575 en hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Uitslag 30 – 28 voor de Trefkoele 4.

Foto 1
Artikel delen: