Buurt in actie tegen snelheidsovertreders - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Buurt in actie tegen snelheidsovertreders

DALFSEN – Op de Oosterdalfsersteeg wordt stelselmatig veel te hard gereden. Vroeger was dit niet zo’n probleem omdat dit buitengebied was. Met de komst van de nieuwe woonwijk lopen en fietsen er veel kinderen (en hondenuitlaters) op en langs de Oosterdalfsersteeg.

De maximum toegestane snelheid van 30 km/h wordt consequent drastisch overschreden. Zowel personenauto’s als vrachtwagens razen soms met 80 km/h over de klinkerweg, aldus een inzender die liever haar naam hier niet bij wil hebben staan.

Buurtbewoners hebben meerdere malen hun zorgen geuit bij de gemeente, maar die hecht blijkbaar weinig waarde aan de verkeersveiligheid in de wijken…..

Daarom is de buurt, i.s.m. Veilig Verkeer Nederland, zelf in actie gekomen. Er zijn spandoeken opgehangen en kliko-stickers rondgedeeld, om op die manier het verkeer extra te wijzen op de toegestane snelheid van 30 km/h.

Hopelijk levert deze actie een veiligere buurt op. Misschien onderneemt de gemeente wel actie (bijvoorbeeld het plaatsen van extra borden of signalering op het wegdek) wanneer meer buurtbewoners hun zorgen over de snelheidsovertreders bij de gemeente uiten.

Foto's 2
Buurt in actie tegen snelheidsovertreders - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: