Handen uit het haar! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Handen uit het haar!

ZWOLLE – Graag breng ik mijn werk en visie onder uw aandacht. Omdat ik hier erg in geloof en een zo groot mogelijk bereik zoek om verschil te kunnen maken in het welbevinden van jongeren.

Mijn naam is Madelon Blok en ik ben ambassadeur van jongeren. Ik kom op voor de belangen van jongeren tijdens hun ontdekkingsreis naar volwassenheid. Ik help ze te vertalen wat van binnenuit komt en ik help hun omgeving om ze beter te leren verstaan. Dit doe ik in de vorm van individuele coaching voor jongeren en hun ouders, gezinsgesprekken en trainingen voor ouders en docenten in het VO en MBO.

Ik heb zelf 17 jaar in het voorgezet onderwijs gewerkt en werk nu drie jaar als zelfstandige jongerencoach en trainer. In die drie jaar werd voor mij bevestigd wat ik tijdens mijn onderwijstijd al gezien had. Namelijk hoe belangrijk het is om de volwassenen in het systeem bewuster te maken van hun rol in het welbevinden van de jongeren. Niet alleen in de verbale communicatie, maar vooral in de niet verbale communicatie en vanuit onderliggende lagen.

Het zijn de jongeren die vaak vastlopen, maar dat wil niet zeggen dat het probleem ook altijd bij hen ligt. Het is vaak een probleem in het systeem van de jongere dat aandacht nodig heeft. Van alle betrokken partijen. Daar zit ook een verantwoordelijkheid voor de volwassenen. Ik ga de uitdaging met hen aan om ze weer in verbinding te brengen met zichzelf en hun zoon of dochter. Of leerling, want docenten spelen, onbedoeld en niet altijd bewust, een grote rol in het overtuigingssysteem en gevoel van jongeren. Want de angst van volwassenen staat meer dan eens de groei van jongeren in de weg.

Met die reden ben ik, samen met een team van jongeren tussen de 18 en 24 jaar, een theaterinspiratie aan het samenstellen, dat op 25 januari 2020 te zien is in Schouwburg Odeon. Het heeft de titel “Handen uit het haar!”. Ik neem het publiek mee op reis naar de wondere wereld van jongeren en de puberteit. Vanuit verschillende perspectieven vertel ik verhalen vanuit mijn ervaringen in het onderwijs en mijn werk in mijn eigen praktijk. Verschillende scénes uit het leven van een puber komen voorbij, waarin ik mijn visie geef over waarom ‘moedig zijn’ zo belangrijk is in deze tijd. Vooral voor de volwassen die de jongeren begeleiden. Dit alles in de vorm van theater, met een interactief programma, verhalen, muziek, video’s en heel veel humor.

Ik zou het fantastisch vinden als Dalfsennet  deze middag onder de aandacht wil brengen bij het publiek. Ik ben ervan overtuigd dat deze middag een aanvulling kan zijn op het beeld van jeugdzorg zoals deze nu is. Wat zouden de mogelijkheden zijn? Meer informatie over deze middag vind u in onderstaande link.

Voor nu bedank ik u voor het lezen van deze mail en aandacht. Ik hoor heel graag.

Met vriendelijke groet,

Madelon Blok

Ambassadeur van jongeren

www.madelonblok.nl

06-42803334

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-inspiratietheater-handen-uit-het-haar-80635489921

Foto 1
Artikel delen: