Uitgever Wereldbibliotheek in Dalfsen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitgever Wereldbibliotheek in Dalfsen

DALFSEN – Uitgever Wereldbibliotheek bij Cultureel Café Dalfsen. Als u een boek koopt, ziet u meestal onderaan het titelblad de naam van de uitgever staan. De Bezige Bij, Arbeiderspers, Balans, Luitingh-Sijthof………of de Wereldbibliotheek

Koen van Gulik uitgever van de Wereldbibliotheek komt bij Cultureel Café Dalfsen vertellen over het vak van uitgever,

 

Wie meer wil weten over de wondere wereld van schrijvers, boeken, boekhandels, uitgevers en lezers moet vooral naar het Cultureel Café Dalfsen komen op vrijdagavond 29 november aanstaande om 20.00 uur in de Panoramazaal van de Trefkoele+. Koen van Gulik, al meer dan twintig jaar uitgever van Wereldbibliotheek – de uitgeverij die al 114 jaar Nederlandse en Vlaamse lezers de prachtigste boeken voorschotelt – zal voor ons het mysterie van het uitgeven van boeken ontrafelen.

 

De boeken van alle schrijvers die bij ons optreden, komen niet uit de lucht vallen: daar zitten uitgeverijen en uitgevers achter. Maar wat doen een uitgeverij en haar uitgever eigenlijk?
Hoe wordt een schrijver ontdekt? Wat doet een uitgever met een manuscript?
Waarom wordt een boek een bestseller? Waarom is het erg dat 60% van alle vertaalde romans uit Amerika en Engeland komen? Hoe komt een uitgever aan titels uit talen die zij niet kan lezen?
Wat is het verschil tussen een titel en boek? Worden er over vijftig jaar nog boeken gelezen?
Houdt een uitgever van lezen? Kun je geld verdienen met uitgeven? Wat is de Wet op de Vast Boekenprijs? Hoe zit het met e-boeken en luisterboeken? Zijn boeken duur? En wie is Elena Ferrante?

 

De avond wordt gehouden op vrijdag 29 november 2019 om 20.00 uur in de Panoramazaal Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 te Dalfsen. De zaal is open om 19.30 uur. Er zitten we kosten aan.

Voor meer informatie, zie www.cultureelcafedalfsen.nl, of bel 0529-432798.

 

Foto 1
Artikel delen: