ORA blijft arme gezinnen helpen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

ORA blijft arme gezinnen helpen

NIEUWLEUSEN – Hulpverleningsorganisatie ORA in Nieuwleusen is onlangs gestopt met het inzamelen van hulpgoederen. Begin deze maand vertrok de 135e en laatste volle vrachtwagen en deze is veilig in Hongarije aangekomen. Maar ORA gaat wel door met de fondsenwerving voor haar projecten.

 

Veel inwoners van Nieuwleusen, Dalfsen en wijde omgeving wisten hen aan het Westeinde 102 in Nieuwleusen, jarenlang te vinden. In de afgelopen vijftien jaar doneerden zij kleding, dekens, matrassen, pannen en nog veel meer. Speciaal voor de armste gezinnen in Oost-Europa.

 

De inzameling van hulpgoederen is gestopt vanwege wijzigingen in de aanvoer van goederen. Ook waren er steeds meer veranderingen bij de ontvangende organisaties. Maar ze blijft doorgaan met het ondersteunen van projecten in het buitenland, legt directeur Erik Merx uit. “We blijven financiële ondersteuning geven aan meer dan 70 hulpprogramma’s in 25 landen. We hebben regelmatig contact met de coördinatoren in de verschillende landen.” Inwoners uit de regio kunnen ons ondersteunen met giften en donaties.

 

Boodschappenactie

Jarenlang heeft deze stichting in het najaar een boodschappenactie gehouden bij PLUS in Nieuwleusen en Jumbo in Dalfsen. De klanten stelden levensmiddelen en hygiëne-artikelen ter beschikking. Daar werden dan mooie kerstpakketten van gemaakt. Dit jaar is er geen boodschappenactie. Wel onderzoekt ze de mogelijkheden om volgend jaar weer zo’n actie te houden.

 

Foto's 3
ORA blijft arme gezinnen helpen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
ORA blijft arme gezinnen helpen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: