Taalvrijwilligers ontvangen certificaat! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Taalvrijwilligers ontvangen certificaat!

DALFSEN – Woensdagavond 27 november j.l. hebben maar liefst 10 taalvrijwilligers uit de gemeente Dalfsen hun certificaat ontvangen na het volgen van een basistraining bij het Taalpunt.

In vier bijeenkomsten kregen de taalvrijwilligers achtergrondinformatie en handvatten hoe je op een persoonlijke en informele wijze volwassen kunt helpen, die hun lees- spreek- en schrijfvaardigheden willen verbeteren. Met veel enthousiasme werd de training ontvangen en als “zeer inspirerend” ervaren.
Bij taal coaching gaat het om verschillende alledaagse taalsituaties. Van: hoe kan ik mijn werkbriefje invullen, hoe lees ik een etiket van een medicijndoosje tot aan het leren schrijven van een email of een gesprek voeren met je huisarts. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of 1 op 1 begeleiding van een taalvrijwilliger bij gezocht. Taalpunten zijn belangrijk bij het bestrijden van laaggeletterdheid. Hierbij werken de Bibliotheek, gemeente, stichting Lezen en Schrijven, welzijnsorganisaties en andere partners samen.
Taalgroepen en koppels kunnen alleen bestaan met behulp van alle enthousiaste en fijne taalvrijwilligers. Het is dankbaar werk en je doet er echt toe. Lijkt het je leuk om als taalcoach iets te betekenen voor je medemens? Neem dan contact op met het Taalpunt voor informatie en/ of aanmelding. Dat kan via een mailtje naar: taalpunt@bibliotheekdalfsen.nl of je kunt bellen met Sabine Sijbom, taalpuntcoördinator Dalfsen- Nieuwleusen, 06-33834681.
Nieuwe taalvrijwilligers zijn van harte welkom!

Foto 1
Artikel delen: