Stokvisdennen al zeker van vijf NK-deelnames - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Stokvisdennen al zeker van vijf NK-deelnames

DALFSEN – Dit weekend werd er in Groningen door junioren A en B gestreden om tickets voor het NK sprint en het NK lange afstanden. Zaterdag plaatste A-junior Famke Minnee zich met een tiende plaats mooi voor de sprint, terwijl Kayleigh ter Laak voor deze categorie nu vierde reserve is.

Bij de B-junioren staat ook Mees Hulst nu vierde reserve. Jens Verbeek moest helaas de strijd staken na de 500 m, zijn hand bleek nog niet voldoende hersteld na een val met de fiets in Inzell. Eerder plaatste Joep Wennemars zich al voor dit NK.
Zondag hadden B-junioren Stan Kleinlugtenbeld en Niels Meijer tegen elkaar geloot op de 3 km. Het moet een mooie strijd geweest zijn om te zien; Meijer opende iets sneller dan Kleinlugtenbeld, maar de ronden daarna lag Kleinlugtenbeld steeds net op kop. Zijn voorsprong haalde nooit de seconde en op de eindstreep bleef hij Meijer met 4:15,66 een luttele honderdste van een seconde voor. Het leverde de heren de eerste en tweede reserveplaats op voor het NK 3 km, voor B-junioren de langste afstand. Wennemars en Verbeek hadden zich eerder al geplaatst.
Bij de A-junioren stond Ter Laak ook op zondag aan de start. Zij reed met 4:40,60 naar een keurige vierde plaats, ruim voldoende voor plaatsing op de 3 km. De beste twaalf van de 3 km tijdens het NK rijden ook een 5 km.
Foto’s van Bart Willem ten Cate

Foto's 2
Stokvisdennen al zeker van vijf NK-deelnames - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: