Leerlingen ‘Hand-in-Hand’ met bewoners - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Leerlingen ‘Hand-in-Hand’ met bewoners

LEMELERVELD – Leerlingen OBS Heidepark dansen ‘Hand-in-Hand’ met bewoners verzorgingshuis Brugstede. Vrijdag 6 december gaan leerlingen van OBS Heidepark in Lemelerveld naar Verzorgingshuis Brugstede om te dansen met bewoners. Deze dansontmoeting is een onderdeel van het project ‘Hand-in-Hand’.

OBS Heidepark en verzorgingshuis Brugstede zijn de tweede locatie in Nederland waar het project Hand-in-Hand wordt uitgevoerd. Hand-in-Hand heeft als doel om door middel van dans, muziek en plezier, contact te stimuleren tussen kinderen en ouderen met de ziekte dementie.

Hand-in-Hand
Het project Hand-in-Hand is nieuw in Nederland. Alleen in Amsterdam heeft dit project al eerder plaatsgevonden. De leerlingen van basisschool Heidepark hebben, ook buiten het project Hand-in-Hand om, al regelmatig ontmoetingen met bewoners verzorgingshuis Brugstede, zoals de Pannenkoekendag, kerststukjes brengen en paaskaartjes gemaakt door leerlingen voor de bewoners. Voor OBS Heidepark is Hand-in-Hand een mooie en zinvolle activiteit binnen actief burgerschap op de school.

Algemene informatie

Datum: Vrijdag 6 december
Tijden: 11.00 uur tot 12.00 uur
Locatie: Verzorgingshuis Brugstede, Mr. Gorisstraat 3, Lemelerveld.

Voorbereiding
Ieder dansinitiatief bestaat uit een aantal dansworkshops. Voorafgaand krijgen twee  groepen leerlingen van OBS Heidepark drie inleidende workshops. Deze workshops vormen een kennismaking met de dans binnen de eigen groep en een voorbereiding op de ontmoetingen. De workshops daarna zijn de gezamenlijke danservaringen. Alle dansworkshops duren ongeveer één uur. Bij de kinderen worden de workshops voorafgegaan door kringgesprekken over onderwerpen als: contact maken, ouderen en kwetsbaarheid.

Wat krijgt u te zien?
Beide doelgroepen hebben drie workshops op de eigen locatie gehad.. Tijdens de laatste twee workshops ontmoeten jong en oud elkaar.

Zie ook een video-impressie van jongeren en ouderen die dansen: https://youtu.be/BgZ348o3ZQs

Artikel delen: