Oudejaars Veiling bij Braakman in Laag Zuthem

LAAG ZUTHEM – De opbrengst van de veiling is bestemd voor de allerarmsten in Sumba, Indonesië. Wat komt er zoal on der hamer: Een weekendje Scheveningen, een week in een vakantiehuis in Zweden of een uurtje in een Ferrari rijden? Of een barbecue aan huis, twee bunder mais gehakseld krijgen of twee uur een minikraan met machinist tot je beschikking hebben?

Een middagje waterskiën? Een jaar lang vijf liter melk per week? Zomaar een greep uit de vele bijzondere kavels die op 31 december vanaf 15.00 uur geveild worden. De opbrengst is voor de allerarmsten in Sumba, Indonesie.

 

Gert Braakman van Dienstverlening Braakman BV in Laag Zuthem is de initiatiefnemer van de veiling. Samen met dochter Jorlien en nicht Yvonne loopt hij komende zomer in Indonesië een Muskathlon voor stichting Compassion. Een sportieve prestatie waarbij wordt gestreefd om 10.000 euro per persoon in te leggen dat in het jaar voorafgaand aan de reis bij elkaar wordt gebracht. Tijdens de reis worden ook projecten van Compassion bezocht. Voor Gert is het de tweede keer dat hij in Indonesië is: “Wat mij drijft om deze uitdaging aan te gaan? De talloze kinderen die nog in extreme armoede leven. Ik heb het met eigen ogen gezien en wil bijdragen om een verschil in de levens van de kinderen te maken.” Dochter Jorlien is al evenzeer betrokken: “Ik wil de strijd aangaan tegen de gevolgen van extreme armoeden en zoveel mogelijk kinderen bevrijden van geweld, misbruik en uitbuiting.”

 

De Oudejaars Veiling begint om 13.30 uur op het terrein van Dienstverlening Braakman BV aan de Zwolseweg 76 in Laag Zuthem. De veiling start om 15.00 uur.

Artikel delen: