1770! - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

1770!

HOONHORST – In 2020 bestaat Hoonhorst 250 jaar en dat willen wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan! Al geruime tijd is Hoonhorst in de ban van het komende jubileumjaar 2020. Onder enthousiaste begeleiding van Stichting Hoonhorst 250 is menigeen in het dorp betrokken bij de voorbereidingen.

Een tal van activiteiten voor jong en oud, dus voor ieder wat wils! Plannen werden gesmeed en al snel ontstond ook het idee om een eigen uniek biertje te laten brouwen ter ere van het feestjaar.

Dit gezamenlijke project is opgepakt en vormgegeven door Hoonhorsters Ivo Braam en Jarno Dingerink en onder het mom van “twee zielen één gedachte” werd er contact opgenomen met de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij in Dalfsen. Want dat het zoveel als mogelijk lokaal moest zijn stond wel vast. Gelukkig dachten Jos en Stefan van de Vechtdal Brouwerij actief mee. En zonder nu teveel in details te treden, er hebben menige proefsessies plaatsgevonden met uiteindelijk een unanieme keuze voor……. een sprankelende “pale ale” voorzien van vlierbloesemextract. Met een alcoholpercentage van ca. 6,3%  goed “doordrinkbaar” ongeachte het jaargetijde.  Dit unieke jubileumbiertje krijgt met recht de naam:  “1770”! Een verwijzing naar het jaar waarin het dorp Hoonhorst min of meer officieel ontstond.

Niemand minder dan  Jeroen Krabbé (als regelmatige inwoner van Hoonhorst) heeft vervolgens meegeholpen om het etiket te ontwerpen.  Gelukkig was zijn reactie op het verzoek enthousiast en positief waardoor er al snel een drietal(!) ontwerpen klaar lagen.

Donderdag 3 oktober werd in alle vroegte gebrouwen en na 3 weken gisten werd er op vrijdag 25 oktober gebotteld in samen werking met Stichting Philadelphia Zorg. Nu is het nog even een kwestie van geduld, want er vind nog nagisting op de fles plaats. Zodat het biertje precies op tijd klaar is voor het feestjaar 2020!

Want…, op vrijdag 17 januari start in de Kerk Van Hoonhorst officieel het feestjaar met sprekers en  lasershow. Na het officiële gedeelte volgt een feestavond in Café Restaurant Zaal Kappers en zal om ca. 21.15 uur de officiële onthulling van het Hoonhorster biertje “1770” plaatsvinden en slaan Jarno en Ivo spreekwoordelijk twee fusten aan, zodat iedereen gratis kan proeven en tegelijkertijd zich meester kan maken van de eerste flessen of zelfs dozen “1770”.

Mocht je in 2020 eens een rondje maken door Hoonhorst, maak dan zeker eens een tussenstop bij Café-Restaurant Zaal Kapper s of Herberg De Witte Gans. Want zij serveren exclusief het Hoonhorster biertje “1770”. (Bij het Boskamp hebben ze deze bieren niet, omdat ze eigen merken kuierbieren voeren. Maar zij doen natuurlijk wel mee op een andere manier van sponsoring. Red.) In alle rust thuis genieten van “1770”? Zorg dan dat je snel wat flesjes op de kop tikt bij het Anjerpunt of via www.hoonhorst.nl

Wil je echt een top dag beleven, zorg dan dat je erbij bent tijdens de Historische dag op zaterdag 16 mei. Heden en verleden worden uitgebeeld en op het feestplein is er ruimte voor een hapje, een drankje en “1770”.

Nieuwsgierig geworden? Check de website www.hoonhorst250.nl , volg ons op Facebook en YouTube en blijf op de hoogte van alle berichtgevingen en festiviteiten  rondom Hoonhorst 250!

Foto's 2
1770! - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: