Boerenblokkades distributiecentra van de baan, actievoeren mag wel - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Boerenblokkades distributiecentra van de baan, actievoeren mag wel

BINNENLAND – Van de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland in Lelystad mag Farmers Defence Force morgen wel actievoeren, maar het blokkeren van distributiecentra voor supermarkten zit er niet in.

Dat werd vanochtend bekend gemaakt. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) had hierover een kort geding aangespannen. Een woordvoerder van Farmers Defence Force verklaarde dat de centra niet worden geblokkeerd, maar dat de acties wel enige hinder kunnen veroorzaken.

De rechter benadrukte dat de gevolgen van het platleggen van distributiecentra ernstig kunnen zijn en de schade voor de supermarkten omvangrijk. ‘Heel veel supermarkten, maar ook derden, denk aan zorginstellingen, worden gedupeerd.’

Wat de aanhangers van Farmers Defence Force morgen in petto hebben, is onduidelijk. De organisatie heeft de actievoerende boeren opgeroepen op de openbare weg te blijven, niks te blokkeren en niet op privé-terrein te komen. Daarnaast is hen geadviseerd een warme slaapzak mee te nemen.

In onze regio gaat het om het distributiecentrum van de  Aldi in Ommen, dat van de Jumbo in Raalte en het logistieke punt van Albert Heijn in Zwolle. In onze provincie gaat het in totaal om 45 locaties. (Bron Vechtdal FM)

Foto's 2
Boerenblokkades distributiecentra van de baan, actievoeren mag wel - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: