Lokaal sportakkoord

DALFSEN – Gemeente Dalfsen werkt samen aan lokaal sportakkoord. Uitnodiging kick-off lokaal akkoord ‘Een kerngezond Dalfsen’. Basisscholen, sportverenigingen, Kulturhusen en de gemeente Dalfsen slaan de handen in één om te komen tot een lokaal sportakkoord.

Het doel is om zoveel mogelijk inwoners met plezier te laten sporten en bewegen en aandacht te hebben voor een gezonde leefstijl. Op woensdag 29 januari 2020 organiseren initiatiefnemers een kick-off voor een lokaal akkoord ‘Een kerngezond Dalfsen’. Inwoners en professionals zijn van harte welkom van 19.00-21.15 uur in Kulturhus Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen.

 

In het lokale akkoord, wat aansluit bij de recent door de gemeenteraad vastgestelde beweeg- en sportbeleid, staat hoe sportverenigingen, sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke partijen, inwoners en de gemeente willen samenwerken. De focus ligt op twee thema’s uit het Nationaal Sportakkoord:

  • Vitale aanbieders
  • Inclusief sporten en bewegen

 

Tijdens de kick-off wordt gesproken over de inhoud en worden kansen geïnventariseerd. Liselot ter Harmsel, sportformateur van Sportservice Overijssel, begeleidt dit traject. Waarbij het gaat het om verbinden en versterken. Inwoners en professionals worden nadrukkelijk uitgenodigd om hun stem te laten horen en samen te werken aan een lokaal sportakkoord. Niet vanaf de zijlijn, maar vanuit de kern.

 

Opzet van de avond

19.00 uur          inloop met koffie/thee

19.15 uur          welkom door wethouder Jan Uitslag

19.20 uur          toelichting lokaal akkoord

19.50 uur          hoe staan we ervoor

20.05 uur          inventariseren van kansen

21.05 uur          afsluiting met het vervolg

21.15 uur          mogelijkheid napraten met een drankje

 

Om rekening te houden met de benodigde koffie en zaalruimte kunnen inwoners en professionals zich aanmelden tot en met 27 januari 2020 door een mail te sturen naar kerngezond@dalfsen.nl.

Artikel delen: