Alzheimercafé Dalfsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Alzheimercafé Dalfsen

DALFSEN – Op maandagavond 20 januari 2020 is er Alzheimer Café in Zalencentrum De Overkant, Kerkplein 22, 7721 AD Dalfsen. Mensen met (vermoeden van) dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden zijn dan van harte welkom.

Onder leiding van onze gespreksleider Janny Velthuis gaan we met elkaar in gesprek over thema’s als liefde, intimiteit, sociale relaties, familie en afscheid.

Om 19.30 uur start het programma en de koffie staat vanaf 19.00 uur klaar. De avond duurt ongeveer tot 21.30 uur. Het overkoepelende thema van deze avond is ‘Ik hou nog steeds van jou!’. Bij dementie is er veel aandacht voor wat er verloren gaat, vanavond gaan we het hebben over iets wat behouden blijft; gevoelens. Mensen met dementie hebben gevoelens, ze kunnen genieten, ze verlangen naar liefde en aandacht en willen nuttig zijn. Hoe geef je vorm aan een relatie (welke vorm van relatie dan ook) als er dementie in het spel is?

Wat is het Alzheimer Café?
Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer.

Informatie
Voor informatie kunt u terecht bij:
Janny Velthuis, Mantelzorgconsulent Saam Welzijn, 06-11276383

Foto 1
Artikel delen: