Groen Gebogen in Dalfsen genomineerd

Groen Gebogen in Dalfsen genomineerd

DALFSEN – Het Groene Oosten: Groen Gebogen in Dalfsen genomineerd voor de Energy Pitch NMO. Er komen steeds meer succesvolle lokale energie-initiatieven. En dat is goed nieuws volgens Natuur en Milieu Overijssel. Naast het belang van het opwekken van nieuwe energie, spelen dergelijke initiatieven namelijk een steeds grotere rol als partner van de overheid met betrekking tot het vergroten van de bewustwording, kennis delen of zelfs in het meedenken in nieuw beleid.

Presentator Andre van der Zee bezoekt in deze aflevering de drie genomineerde projecten voor de Energy Pitch. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door Natuur en Milieu Overijssel aan een initiatief dat veel realiseert op het gebied van nieuwe energie en daarmee een grote impact heeft op de samenleving. De finalisten zijn: Groen Gebogen in Dalfsen, Stichting Duurzaam Wierden-Enter en Deventer Energie.

In de aflevering ook aandacht voor het project ‘Gezond Natuurwandelen’, waarbij mensen op een laagdrempelige manier worden gestimuleerd meer te wandelen door de natuur. IVN hoopt met dit project meer mensen uit hun isolement te halen door ze in groepsverband een uurtje per week, samen met een natuurcoach, weer te laten genieten van de natuur.

En tot slot laten we ons weer inspireren door een Groene Vlogger.

Het Groene Oosten is dinsdag 14 januari om 17:40 uur te zien op RTV Oost (en wordt daarna elk uur herhaald). Op zaterdag wordt de uitzending vanaf 18.45 om het uur herhaald. Uiteraard zijn de afleveringen en losse items ook online terug te zien via www.hetgroeneoosten.nl.

Heb jij ook een groen verhaal waarmee jij andere mensen wilt inspireren? Meld je dan aan als Groene Vlogger via hetgroeneoosten@beleefmedia.nl

Foto 1
Artikel delen: