Het Natuurrijk in Vilsteren heeft certificaat

VILSTEREN – Het Natuurrijk in Vilsteren heeft afgelopen maandag het certificaat van BuitenWijzer in ontvangst mogen nemen. Zij zijn de tweede school in Nederland die dit prachtige certificaat in ontvangst mochten nemen. De school heeft zich het afgelopen jaar ontwikkeld in het geven van buitenonderwijs.

Het buitenonderwijs is opgenomen in het lesrooster van alle groepen en alle leerlingen gaan minimaal een half uur per dag (de pauzes tellen niet mee) naar buiten om daar les te krijgen. Het team is het afgelopen jaar geschoold in het geven van goed buitenonderwijs. Zij kunnen allemaal een goede buitenles ontwerpen n.a.v. een lesdoel.

Het kinderdagverblijf, dat sinds 6 januari 2020 is geopend, gaat ook mee in deze ontwikkeling. De pedagogisch medewerkers gaan binnenkort de scholing volgen die gericht is op de kinderopvang. Zij gaan leren hoe kinderen zich op een veilige manier buiten kunnen ontwikkelen en hoe het buitenspelen leuk en uitdagend gehouden kan worden voor elke leeftijdsgroep.

Leren – en spelen doen we buiten! Om dit optimaal tot zijn recht te laten komen wordt het schoolplein van Het Natuurrijk voor het einde van dit schooljaar omgetoverd tot een groen schoolplein voor zowel de school als de kinderopvang. Het schoolplein wordt zo ingericht dat het geven van buitenlessen nóg beter tot zijn recht komt. Daarnaast wordt het plein zo ontworpen dat alle kinderen in de leeftijd van 0 t/m 13 jaar kunnen spelen met verschillende, natuurlijke materialen en voorwerpen in verschillende ‘zones’. Op naar deze volgende mijlpaal!
Nieuwsgierig geworden naar onze school? 14 februari tussen 09.00 uur – 16.00 uur hebben wij onze volgende open dag! De koffie staat klaar.

Vechtdal Leeft was ook aanwezig en heeft een mooi filmpje van deze mijlpaal gemaakt!

Graag tot ziens op Het Natuurrijk!

Video 1
Video: Buitencertificaat voor basisschool Het Natuurlijk in Vilsteren
Artikel delen: