Geslaagde uitvoeringen “De Kleine Kunst” - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Geslaagde uitvoeringen “De Kleine Kunst”

DALFSEN – Geslaagde uitvoeringen van toneelvereniging “De Kleine Kunst”. Het was afgelopen vrijdag een geslaagde avond in de zaal van de Overkant tijdens de eerste  uitvoering van  toneelvereniging “De Kleine Kunst”. Zij speelden toneelstuk “Gijs Gleufie brengt raod”. Een blijspel in drie bedrijven geschreven door de auteur Roelof Steenbergen.

Het was een komisch toneelstuk dat heel goed op de planken werd gezet door alle spelers. Gijs Gleufie, de postbode, die elke dag even langs komt om de post te brengen, maar vooral om koffie te drinken in het pension van de familie Biggelaar, waar zich het stuk afspeelt. Maar naast de post brengt hij ook af en toe ondeugende streken. De familie die het pension drijft bestaat uit een wat sullige man Adriaan, zijn ontzettend bazige vrouw Beertje en hun meisjesgekke zoon William. In het pension zijn natuurlijk ook vakantiegangers te vinden, zoals mevrouw van der Hout uit de polder met haar tweelingdochters. Natuurlijk ideaal voor de zoon. Ook komt de nicht, Gretha van de vrouw des huizes langs, ze heeft lang in het buitenland gewoond. Als men dan ook nog wil proberen om de heer des huizes onder het zware juk van zijn vrouw uit te helpen, zijn de rapen gaar. Het komt zelfs zover, dat de politie er aan te pas komt. Al met al problemen genoeg die meest absurde situaties veroorzaakten en het publiek kostelijk vermaakten en er werd dan ook smakelijk gelachen om de vele grappen en de hilarische situaties.

Tijdens deze avond werd één van leden in de bloemetjes gezet. Elly Hulst speelt namelijk al 25 jaar bij deze toneelvereniging. Zij heeft in al die jaren op het podium vele verschillende rollen neergezet. Tijdens de speech door wethouder Jan Uitslag werd bij de vele momenten stilgestaan en herinneringen opgehaald.

 

Toneelvereniging “De Kleine Kunst” speelt nog twee avonden en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar en wel op Vrijdag 7 februari (vol) en Zaterdag 8 februari( nog enkele kaarten). De aanvang is om 19.45 uur. Het stuk wordt gespeeld in gebouw “de Overkant”, Kerkplein 22 te Dalfsen. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de site www.dekleinekunstdalfsen.nl

 

 

Artikel delen: