Twentse Humor In Nieuwleusen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Twentse Humor In Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Twente heeft al jarenlang een naam op te houden als het om de dialecthumor gaat. Toppers als De Wierdense Revue, Gait Oet`t Klooster en Naats Oet Hengel brachten door de jaren heen het publiek in vervoering met onvergetelijke conferences en aanstekelijke theatervoorstellingen.

In de voetsporen van deze illustere voorgangers trekt het humorgezelschap Twente Plat al jaren lang  langs de Oost- Nederlandse theaters met voorstellingen boordevol twentse humor op z`n best.  Een bezoekje aan Twente Plat is dan ook een feest voor de lachspieren.

 

Ook in het seizoen 2019/ 2020 brengt Twente Plat weer een gloednieuwe voorstelling, waarin alle ingrediënten terug te vinden zijn, die de twentse humor zo aanstekelijk maakt. Heerlijke conferences, prachtige liedjes en sprankelijke sketchen worden aaneen geregen tot een bont programma, waarin de gulle lach voorop staat. Twente Plat is, evenals z`n  voorgangers, keigoed in het neerzetten van dolkomische typetjes en in het nieuwe programma passeren dan ook een aantal bijzondere figuren de revue. Zoals de hartsvriendinnen Aaltje & Trijntje, die het opnieuw in het vet krijgen met hun mannen. En Mans de beveiliger, die alweer het Binnenhof onveilig maakt. En natuurlijk ook Hendurk & Geessie, die heerlijke anekdotes ophalen uit hun geboorte  dorp. Daarnaast staan de vier leden van de groep hun mannetje als het om de muziek gaat. De aanstekelijke liedjes in het programma worden live begeleidt op een grote verscheidenheid aan instrumenten.

 

Twente Plat speelt weer  een oergezellig, onvergetelijk en avondvullend programma, waar het zeer goed toeven is. Op Zaterdag 29 februari komt de groep in de Spil om 20.00 uur

Kijk ook eens op www.twenteplat.com

 

 

Foto 1
Artikel delen: