Compostactie 2020 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Compostactie 2020

DALFSEN – Ook dit jaar worden in het dorp Dalfsen huis aan huis compost, potgrond en (kippen)mestkorrels verkocht voor het goede doel. Dit jaar is de helft van de opbrengst voor Hospice ’t Huis De Pastorie en de andere helft voor Deelpakket Dalfsen.

 

Hospice ’t Huis De Pastorie is een huis voor wie in de laatste fase van het leven gekomen is. Het is een  bijna-thuis-huis, waar gasten met warmte en betrokkenheid worden verzorgd. Het verblijf in het Hospice wordt deels betaald uit de Subsidieregeling Palliatieve Terminale zorg en de eigen bijdrage van de gasten. Daarnaast steunt de dalfser gemeenschap het Hospice jaarlijks op vele manieren. Hierdoor is het mogelijk om de zorg te verbeteren. Dit jaar wordt de woonkamer uitgebreid. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van een grotere tafel met bijbehorende stoelen voor deze woonkamer.

 

Deelpakket Dalfsen is een samenwerking van de dalfser kerken.

Met ruim 50 vrijwilligers voorziet Deelpakket Dalfsen iedere maand meer dan 130 adressen in het dorp Dalfsen van een voedselpakket. Deze mensen leven van een inkomen tot 10% boven het minimum en komen net niet in aanmerking voor de Voedselbank. De gemeente stelt mensen in deze doelgroep instaat om zich bij Deelpakket Dalfsen aan te melden. Deze gezinnen kunnen een extraatje eens per maand goed gebruiken.

 

Deze week worden huis aan huis de bestellingen opgenomen. De compost is verpakt in zakken van ongeveer 40 liter en kost €5,00. Voor een zak potgrond van 40 liter betaalt de afnemer €4,00 en de (kippen)mestkorrels zijn verpakt in zakken van 25 kg. en kosten €17,50 per zak.

Er kan ook telefonisch (0529 – 432 752) of per e-mail info@compostactie.nl besteld worden.

Op zaterdag 7 maart worden de bestellingen thuis afgeleverd.

De actie wordt georganiseerd door leden van de NGK en de GKv.

 

Foto's 2
Compostactie 2020 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: