Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 07 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 07

DALFSEN – Maandagavond ontving het tweede team de biljarters van BV Steenwijk 4. Twee teams die qua het aantal te maken caramboles gelijkwaardig zijn. Rein Smit en zijn tegenstander Henk Raggers moeten beide 55 caramboles maken. Tot de helft van deze partij ging de stand ook aardig gelijk op, maar toen Smit in de 15e beurt een serie van 9 maakte kwam Raggers niet goed meer in zijn spel.

 

Hij ging missen terwijl Smit met regelmaat in zijn beurt een aantal caramboles mocht laten noteren. In de 29e beurt maakte Raggers 4 caramboles en in diezelfde beurt maakte Smit zijn nog twee ontbrekende caramboles. Zijn gemiddelde was 1.896. Raggers bleef steken op 44 caramboles en hij kreeg 8 wedstrijdpunten. Op het andere biljart speelde Albert Holsappel tegen Hue Nguyen. Beiden kwamen traag op stoot maar in de 6e beurt maakte Holsappel een hele mooie serie van 13. Nguyen was toen al niet in zijn allerbeste vorm. Hij bleef veel ballen missen maar Holsappel bleef daarna goed op stoot. In de 22e beurt maakte Holsappel zijn nog 4 ontbrekende caramboles. Zijn gemiddelde was 1.954. Nguyen kwam niet verder dan 22 van de 47 die hij moest maken en hij kreeg slechts 4 wedstrijdpunten. In de derde partij maakten Jan Lindebom en zijn tegenstander Joop Veenbergen er een spannende partij van.

Na 17 beurten was de stand nog 18 tegen 18 gemaakte caramboles. Toen scoorde Veenbergen ineens een serie van 7 en die kleine voorsprong gaf hij daarna ook niet meer uit handen. In de 34e beurt maakte Veenbergen zijn laatste te maken carambole. Toen had hij zijn 41 op het scorebord staan. In de nabeurt scoorde Lindeboom nog drie keer maar dat waren er drie te weinig. Het gemiddelde van Lindeboom was 1.058 en hij kreeg wel 9 verdiende wedstrijdpunten. Uitslag: 33 – 24 voor de Trefkoele 2.

 

Het derde speelde dinsdagavond uit tegen D.O.S. 5 in Hattem. Erik Analbers moest het opnemen tegen Henk Fijn die 80 caramboles moet maken. En Fijn overtrof zich zelfs. Zijn moyenne is 2.666 maar hij speelde met een moyenne van 3.809. Dat komt neer op 80 gemaakte caramboles in 21 beurten. Maar Analbers kwam wel heel dicht bij een gelijkspel. Hij miste maar één van de 37 caramboles die hij moet maken. Zijn moyenne was 1.714 en hij kreeg 9 dik verdiende wedstrijdpunten. Ook de tegenstander van Henk Krol was goed op stoot. Gerrit Agterhuis won in 24 beurten met een gemiddelde van 2.208. Henk Krol kwam 13 te maken caramboles tekort. Zijn gemiddelde was 1.000 en hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Derde man Roelof Bergman en zijn tegenstander Harm van Dijk maakten er een spannende partij van. Maar ook nu ging de winst naar Hattem. Van Dijk maakte in de 33e beurt zijn laatste te maken carambole. Bergman kwam aardig in de buurt van een gelijkspel, maar hij miste 4 van de 35 caramboles die hij moest maken. Zijn gemiddelde was 0.939 en hij kreeg 8 wedstrijdpunten. Uitslag: 36 – 23 voor D.O.S. 5.

 

Het eerste team deed woensdagavond goede zaken in de uitwedstrijd tegen ’t Westeinde in Nieuwleusen. Eerste man Harrie Onderdijk speelde weer en solide partij. Hij won in 24 beurten met een gemiddelde van 3.333 en zijn hoogste serie was 11. Zijn tegenstander Willem Timmer maakte het in de 22e beurt nog even spannend toen hij een serie van 8 liet noteren maar de serie van 11 die Onderdijk in de 21e beurt maakte was voldoende voor de winst. Timmer kwam 8 caramboles tekort en hij kreeg 8 wedstrijdpunten. Ook tweede man Evert Hulleman wist zijn partij te winnen. Hij had daar wel 31 beurten voor nodig maar de serie van 13 in de 23e beurt was doorslaggevend. Zijn moyenne was 2.258.

Tegenstander Jan Mansier speelde ook niet zijn beste wedstrijd. Zijn moyenne was 1.580. Hij miste 6 caramboles en hij kreeg ook 8 wedstrijdpunten. In de derde partij maakten Wim Flierman en zijn tegenstander er een fijne partij van. Robbert Mansier begon sterk. Maakte in het begin een serie van 9 direct gevolgd door eentje van 8. Miste daarna een paar keer en liet weer een serie van 7 noteren. Maar Flierman deed niet onder voor hem. Ook hij liet series van 9 en zelfs dertien noteren. En de voorsprong die hij daarmee opbouwde bleek voldoende voor de winst. In de 20e beurt maakte hij zijn nog 6 ontbrekende caramboles. Zijn moyenne was 2.75. Robbert Mansier kwam 12 caramboles tekort van de 55 die hij moest maken en hij kreeg 7 wedstrijdpunten. Uitslag: 23 – 36 voor De Trefkoele 1 dat daarmee koploper bleef in de C2 klasse poule A.

Donderdagavond sloot het vierde team de week af met een thuiswedstrijd tegen Z.B.C. 4 uit Zwolle. Eerste man Johan Bosch opende met een fraaie overwinning op Hilbert Jonkman. Bosch zag zijn 33 te maken caramboles na 20 beurten op het scorebord staan waaronder een beurt met een mooie serie van 8. Zijn gemiddelde was 1.650. Tegenstander Jonkman miste teveel en kwam niet verder dan 27 van de 45 caramboles die hij moest maken. Hij kreeg 6 wedstrijdpunten. Tweede man Joop van Eldik kwam net één carambole tekort om er een gelijkspel uit te halen tegen Jan Borger. Van Eldik zijn moyenne was 0.937 en ook hij maakte een mooie serie van 7. Hij kreeg 9 wedstrijdpunten. Borger won in 32 beurten met een gemiddelde van 1.281. Derde man Gert Siffels kwam niet in zijn spel. Hij verloor na 30 beurten van Aart Borst. Siffels kwam 14 caramboles tekort. Speelde met een moyenne van 0.366  en hij kreeg 4 wedstrijdpunten. Borst won na 30 beurten met een moyenne van 1.166. Uitslag 25 – 30 voor Z.B.C. 4.

HHH

 

 

 

 

 

 

 

Foto 1
Artikel delen: