USV speelt nuttige oefenwedstrijd in Dedemsvaart (2-2) - Foto: eigen geleverde foto

USV speelt nuttige oefenwedstrijd in Dedemsvaart (2-2)

NIEUWLEUSEN – Dinsdagavond verruilde USV 1 het trainingsveld voor het kustgrasveld van sv Dedemsvaart en speelde daar een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke 2e klasser.

Opening voor sv Dedemsvaart

De gastheren hadden in de eerste twintig minuten het betere van het spel. Gesteund door de zeer harde rugwind zetten zij USV behoorlijk onder druk. In de 10e  minuut kreeg USV de bal niet weg uit de eigen verdediging en was het Ben Gerritsen die met een lage schuiver de 1-0 op het scorebord zette. Rond de 20e minuut nam USV het heft in handen en verscheen regelmatig gevaarlijk voor de goal van sv Dedemsvaart. In de 27e zette Stefan Boers maar weer eens de turbo aan, rende de hele verdediging aan flarden en knalde de 1-1 tegen de touwen. Daarna kregen beide ploegen nog wat kansen, maar waren het de keepers die aan het langste eind trokken.

Paar grote kansen voor USV

Na de rust kwam de regen met bakken uit de lucht en kregen de speler steeds meer last van de harde windvlagen. Desalniettemin wist USV juist in die periode drie enorme kansen te creëren. Mede door de moeilijke omstandigheden werden deze niet benut. In de 76e minuut kwam USV dan toch verdiend op voorsprong. Een knalharde vrije trap kon door keeper Slot in eerste instantie wel worden gestopt, maar de oplettende Niek Ekkelenkamp reageerde het snelst en tikte de bal tegen de touwen. sv Dedemsvaart perste er nog een laatste slotoffensief uit. Dit leek niet tot resultaat te leiden totdat keeper Martijn Scheper, die verder een uitstekende wedstrijd keepte, in de 89e zomaar de bal in de voeten van Dilan van Bree speelde. Die zei “dank u” en zette de 2-2 op het scorebord.

Zondag oefenwedstrijd thuis tegen Wacker

Zondag speelt USV thuis weer een oefenwedstrijd als voorbereiding op de 2e seizoenshelft. Wacker met aan het roer trainer Theo van ’t Zand zijn dan de graag geziene gasten. Let op. Die wedstrijd begint al om 12.00 uur.