Huiswerkhulp Brainwise breidt uit - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Huiswerkhulp Brainwise breidt uit

De vraag naar bijlessen, huiswerkbegeleiding en Cito-training groeit met de dag. Gelukkig is die hulp er!Brainwise biedt hulp voor de basisschool en de middelbare school: van jong tot oud, van rekenen tot geschiedenis en van huiswerk maken tot samenvatten.

Mariëlle van Baalen, stichter van het initiatief, heeft door deze groei besloten samen te gaan werken met een nieuwe docent! Marlina Jans is 19 jaar, heeft haar gymnasium diploma behaald, anderhalf jaar in Afrika gewoond en is beginnend aan haar studie Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Vanwege deze grote vraag naar hulp, was het volgens Mariëlle tijd om een extra kracht in te zetten. Sinds de basisschool kennen de meiden elkaar en deelden ze een passie voor het onderwijs en lesgeven.

“Kinderen en jongeren vormen een bijzondere, leergierige en gemotiveerde groep van onze samenleving. Echter is het onderwijs soms moeilijk en niet leuk. Een leerling komt er maar niet uit en de cijfers zijn meer rood dan groen.. Maar juist op dat moment moet je samen aan de slag!” aldus Mariëlle.

Mariëlle weet hoe moeilijk school en studie soms kunnen zijn. Zelf heeft ze in 2018 haar tweetalig atheneum afgerond en nu begint ze aan Psychobiologie aan de Universiteit van Amsterdam.
Toch was de middelbare school soms moeilijk. In die tijd moest ze hard werken om goede cijfers te behalen en was het soms ontmoedigend. Echter ontstond er bij Mariëlle een drive en uitdaging om het beste uit zichzelf en de cijfers te halen. Daarom heeft ze naast haar atheneum ook extra Engelse taal en literatuur geleerd en heeft ze haar diploma behaald aan de Universiteit van Cambridge met het doen van onderzoek naar de behandeling van depressies.

Mariëlle en Marlina hebben beiden geleerd kritisch te denken, goed te leren en hun kennis toe te kunnen passen. Dit willen ze delen!
Inmiddels biedt BRAINWISE al lang bijles aan leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus. Het helpen naar het volgende doel brengt energie en de meiden willen graag de kunst van het onderwijs overbrengen.

Wilt u hier meer over weten, neem een kijkje op de Facebook van Brainwise Overijssel.

Foto's 3
Huiswerkhulp Brainwise breidt uit - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Huiswerkhulp Brainwise breidt uit - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: