Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 08 - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Uitslagen biljartclub “De Trefkoele” week 08

DALFSEN – Alleen het eerste team moest deze week aan de bak. Donderdagavond speelden ze een uitwedstrijd tegen de Koetsier 2 in Hoogeveen. En opnieuw wisten ze de 3 x 12 te verdienen wedstrijdpunten aan hun totaal toe te voegen. Eerste man Harrie Onderdijk begon direct in zijn eerste drie beurten series te laten noteren van 8,7 en 6.

Bij tegenstander Gerard Nijland lukte het minder voorspoedig. Met uitzondering van de 7e beurt. Toen liet hij een serie van 10 noteren en was de stand na 17 beurten 20 voor Nijland en 52 voor Onderdijk. Maar in de 15e beurt mocht Onderdijk een hele mooie serie van 17 laten noteren en kwam de winst voor hem al duidelijk in beeld. In de 20e beurt sloot Nijland af met 48 van de 75 caramboles die hij moest maken terwijl het scorebord voor Onderdijk de mooie cijfers aangaf van 80 gemaakte caramboles in 20 beurten met een gemiddelde van 4.000 en een hoogste serie van 17. Nijland kreeg 6 wedstrijdpunten. De tweede partij, die ging tussen Evert Hulleman en Dirk Nijenhuis, verliep heel anders. Beiden moeten 70 caramboles maken en na 15 beurten was de stand nagenoeg gelijk: 41 tegen 39 in het voordeel van Nijenhuis. In de 18e beurt liet Nijenhuis een serie van 7 noteren die direct door Hulleman werd beantwoord met een mooie serie van 19. Maar Nijenhuis gaf zich niet gewonnen. Ook hij toverde in de 19e beurt een mooie serie van 17 uit zijn keu en toen was de stand precies gelijk. Beiden stonden op 67 gemaakte caramboles.

Dat het echt spannend werd bleek wel uit het verdere verloop. In de 4 beurten daarna kwam Nijenhuis niet meer tot scoren en had Hulleman die vier beurten nodig om zijn nog drie ontbrekende caramboles te maken en daarmee ook de partij wist te winnen. Nijenhuis kreeg wel 9 dik verdiende wedstrijdpunten. Hulleman speelde met een moyenne van 2.916. Op de derde partij stond kennelijk veel druk. Wim Flierman nam het op tegen Frans Reus. Beiden moeten 55 caramboles maken. Maar zowel Flierman als Reus kende veel beurten waar de arbiter niets anders kon doorgeven dan dat er niet gescoord was. In de 39e beurt maakte Flierman zijn 55e en winnende carambole. Zijn moyenne was 1.410. Reus bleef steken op 44 gemaakte caramboles en hij kreeg 8 wedstrijdpunten. Uitslag: 23 – 36 voor de Trefkoele 1.

HHH

 

 

 

 

 

 

 

Artikel delen: