Als woorden meer moeten zeggen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Als woorden meer moeten zeggen

DALFSEN  – “Als alles wel gezegd is en het leven er niet beter op wordt, kun je zomaar een toeschouwer worden van een wereld die doordraait. Zelf ben je er klaar mee, je voelt je moegestreden; een geknakt rietje of beter gezegd: een omgehakte boom want er is weinig meer van je over”, zegt Mariska Kloppenburg, tekstschrijver en coach.

 

Ze is redacteur bij een mediabedrijfje en schrijft artikelen voor de lokale pers. Maar onlangs heeft zij haar coaching-skills ontdekt en kloppen vooral jong volwassenen bij haar aan voor hulp.

“Door mijn werk krijg ik vaak een kijkje in het leven van jong en oud en door de interviews mag ik woorden geven aan wat zij willen delen. Met het coachen ga ik een stapje verder zodat ik niet alleen de verhalen kan verwoorden maar ook een boodschap kan aanbieden die helpt om de draad (weer) op te pakken. Daarom ben ik pas gestart met mijn coaching ‘Time For Tribe’”, laat ze weten. “Vooral jongeren geven in gesprekken aan dat de maatschappij veel van hen eist: wat je hebt of wat je doet telt, en er is minder oog voor wie je echt bent. Ze moeten presteren, zichzelf presenteren en het liefst nog zo origineel mogelijk ook. Maar waar gehakt wordt vallen spaanders… er zit nou eenmaal een donkere kant aan de medaille en bij de emoties die dit oproept, kan ik als coach van betekenis zijn. En ja, dan zet ik niet alleen mijn schrijfvaardigheid in maar trekken we ook de bokshandschoenen aan want van urenlang praten wordt je ook niet altijd vrolijker.”

Haar coaching ‘Time For Tribe’ is bedoeld om weer een kleine scheut te doen groeien aan het stronkje, de stam die er nog staat. Tribe betekent (volks)stam. Dit woord wordt steeds vaker gebruikt om een laagje dieper te gaan binnen teamwork. Mariska zegt: “Leden van een tribe hebben een sterke onderlinge band die veel verder gaat dan alleen ‘een klus die geklaard’ wordt. Want als je van binnenuit gaat voor een gezamenlijk doel en verbinding ervaart, haal je het beste uit jezelf en uit elkaar. En als christencoach geloof ik dan ook dat je het niet alleen hoeft te doen!” Meer weten? www.timefortribe.nl of mail: info@timefortribe.nl.

Artikel delen: