De Pasar Malam in Zwolle nestelt zich weer in de top van Nederland

De Pasar Malam in Zwolle nestelt zich weer in de top van Nederland

ZWOLLE – In 2017 was het bestaansrecht van het indoor festival waar Indonesië centraal staat nog onzeker. Maar door een aantal veranderingen keerde het tij en volgden er twee succesvolle edities. Anno 2020 is dit evenement weer helemaal hot and happening en doet het zeker niet meer onder voor andere grote Pasar Malams in Nederland zoals bijvoorbeeld die in Rotterdam Ahoy en de Brabanthallen in Den Bosch. Dit jaar is de Pasar Malam Istimewa XL van vrijdag 13 t/m zondag 15 maart te bezoeken in de IJsselhallen in Zwolle.

 

De Pasar Malam Zwolle is één van de oudste Pasar Malams van Nederland. In de beginjaren van deze Pasar Malam werd deze nog georganiseerd in de grote hal van de IJsselhallen, later is dit terug gebracht naar de kleinere hallen. Grote successen bleven uit. Totdat Istimewa Events in 2018 het roer omgooide en de Pasar Malam weer terug naar de grote hal bracht. Hiermee groeide het evenement van ca. 3000 m2 naar ca. 6000 m2. Twee keer zo groot dus, daarom werd er toen gekozen voor de naam Pasar Malam Istimewa XL. Die keuze bleek de juiste. Bezoekers kwamen weer in groten getale naar de Pasar Malam. Mede door het toevoegen van de Molukse dag in 2019 groeide het evenement dat jaar onverminderd door. Het evenement dat in 2016 en 2017 tussen de 3.500 en 4.000 bezoekers trok telde in de editie van maart 2019 ca. 7.500 bezoekers.

Maar de organisatie is duidelijk niet van plan om het hierbij te laten. Voor de komende editie die op 13 maart start is er ruimte gemaakt om nog meer stands te kunnen plaatsen. Dit jaar zullen er meer dan 100 stands zijn die samen een oosterse specialiteitenmarkt vormen. Met Indische maaltijden en snacks, gezellige terrasjes, een groot aanbod van allerhande oosterse producten voor leuke prijzen, 2 podia met live muziek én culturele dansdemonstraties uit de “Gordel van Smaragd”. Ook wordt er voor nog meer beleving van het evenement meer decoratie geplaatst en zal de lichtshow bij het Istimewa hoofdpodium nog bijzonderder zijn. Dat dit evenement een stukje Indonesië naar Zwolle haalt merk je direct zodra je de hal binnenloopt. Alle zintuigen worden direct geprikkeld. De geuren, kleuren, smaken en klanken die je tegemoet komen geven je meteen het gevoel dat je op vakantie op Bali bent. Indonesië is dichterbij dan je denkt!

Molukse dag

Na het succes van de 1e Molukse dag in Zwolle van vorig jaar zal de ook dit jaar de vrijdag in het teken gezet staan van de Molukken. Een logische keuze gezien de grote Molukse gemeenschap in Zwolle en omgeving. De Molukse dag, of in de Molukse taal: Hari Maluku is op vrijdag 8 maart van 13:00 tot 23:00 uur geopend. Er staan optredens op het programma van RemmenLos Partymusic, B.O.B. (Band of Beauty met Bobby Matulessy), DJ Triplets, Salóme en Humprey Pieris, Bobby Matulessy solo en Gordon Smith . Dit zijn absoluut geen onbekenden bij de Molukse gemeenschap.

Pasar Malam programma op zaterdag en zondag

Op zaterdag 14 maart gaan de deuren van de Pasar Malam Istimewa om 12:00 uur open en zullen de 1e bezoekers verwelkomd worden door Edu Schalk die de dag opent op het Senang podium. Edu, één van de beste entertainers uit het circuit treedt vanwege zijn leeftijd (inmiddels bijna 80) voornamelijk op in de Randstad. Maar hij maakt voor zijn fans uit Zwolle en omgeving nu een uitzondering!

In de middag is er een optreden van The ForEverly Brothers, die onlangs de winnaars werden van All Together Now op RTL4. Hot News zal voor een volle dansvloer zorgen bij het Istimewa podium en Dewi Mas zal naast haar traditionele Indische set ook een Tina Turner Tribute brengen. Dansgroep Aniadi Art laat zowel traditionele dansen van de verschillende eilanden als moderne dansen zien.

Op zondag 15 maart, de laatste dag van de Pasar Malam is de band Relight aanwezig, een band met 2 vocalisten, Gaby en Tony, en met een zeer ervaren formatie achter zich speelt 3 allround sets. De steeds populairder wordende zangeres Ester Latama heeft laten weten dat ze in Zwolle enkele nieuwe nummers gaat zingen. Een primeur dus. Het Senang podium wordt zondag overgenomen door Free Line XL. Free Line is bekend als het duo Benny en Jeannette, maar ze nemen Louis Drabe (met o.m. een sublieme vertolking van Danny Vera’s Roller Coaster!) en John Russell Jr. mee naar Zwolle voor één groot feest. Een feest der herkenning. John Russell Jr. (zoon van ‘Hokie Pokie’ Big John Russell) zal ook solo optreden. Traditionele en moderne dansdemonstraties komen van InaDance, een naam die je niet vaak ziet op de programmering van de Pasar Malam. Dat komt omdat deze groep heel veel in het buitenland gevraagd wordt. Maar nu zijn ze in Zwolle!

Kaartjes met korting

Op de website van de organisatie (www.istimewa-events.nl) kunnen kaartjes worden gekocht. Deze kaartjes zijn voordeliger dan de kaarten die u aan de deur zou kopen. Zo kan bijvoorbeeld iedereen op vrijdag al voor €5,00 naar de Pasar Malam. Veteranen mogen gratis naar binnen.

Op deze website staat ook het hele programma met de tijden van de optredens en meer informatie over dit evenement.

 

Foto's 5
De Pasar Malam in Zwolle nestelt zich weer in de top van Nederland
De Pasar Malam in Zwolle nestelt zich weer in de top van Nederland
De Pasar Malam in Zwolle nestelt zich weer in de top van Nederland
De Pasar Malam in Zwolle nestelt zich weer in de top van Nederland
Artikel delen: