Boek - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Boek

NIEUWLEUSEN – Beeldend kunstenaar Pieter Zandvliet woonachtig in Nieuwleusen te Overijssel geeft een boek uit met daarin zijn Kunstwereld. Een kijkje in de keuken van de veelzijdige kunstenaar. Samen met dit boek start hij ook zijn eigen Uitgeverij, Uitgeverij Ontploft.

Het doel is dat een product in ieder geval uitkomt, en op een originele manier. Daarom is de samen werking met vriend Sander Spijker van Gespijkerd vormgeving zo leuk. Want Spijker en Zandvliet trachten steeds leuke dingen te bedenken zowel in de vormgeving als de presentatie

In #No Filter maak je eigenlijk een reis door de Wereld die Pieter dagelijks in zijn atelier maakt. Buiten foto’s van schilderijen, komt u kleding en schoenen tegen waarvan Zandvliet de prints ontwierp, zijn beschilderde scooters, een oude T Ford en foto’s van mensen die werk van Pieter kochten. In een werk van de kunstenaar zitten bijna altijd meerder lagen, in feite kijkje altijd naar meerdere werken in één werk tegelijk. Het was Zandvliet ooit opgevallen dat veel bezoekers aan een museum of galerie vaak niet langer dan 15 seconden voor een schilderij staan. Dan sla je natuurlijk niet veel op is Pieter zijn mening, eigenlijk doet met dan het zelfde al op een mobile telefoon, even kijken en door naar het volgende plaatje. Zandvliet probeert in zijn werk het moment tussen het bekeken schilderij naar het volgende te bekijken schilderij te vangen. Het moment van onbewuste verwerking naar wat men kan verwachten, en wat men dan ziet, het vorige schilderij loopt dan nog een beetje door het nieuwe schilderij heen. Verwarring, emotie eigenlijk van alles door elkaar, in feite zoals de Wereld in elkaar zit. In Pieter zijn hoofd probeert hij alle grenzen los te laten, zich zelf te verwarren en dan aan zijn reis op een nieuw doek of wat dan ook te beginnen in vaak contrasterende kleuren dikke en dunne lijnen, waar drukte tot stilte wordt gemaakt. #No Filter dus!

Vriendelijke groet Pieter Zandvliet

Artikel delen: