Kamerlid Maurits von Martels naar Den Haag voor corona-debat

Kamerlid Maurits von Martels naar Den Haag voor corona-debat

HESSUM / DEN HAAG – Direct na het melken reist het CDA Tweede Kamerlid Maurits von Martels uit het buurtschap Hessum in Dalfsen vanochtend af naar Den Haag. Van zijn fractie wonen 10 van de 19 mensen vanmiddag het plenaire debat bij over de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Negen fractieleden, waaronder Pieter Omtzigt uit Enschede, volgen het debat via een video conference meeting. Waar het normaal gesproken krioelt van de mensen, was het Tweede Kamergebouw in de Hofstad de afgelopen dagen leeg, op bewakingspersoneel na. In verband met het coronavirus werkten de Kamerleden thuis.

Woensdag is dat een ander verhaal. Dat heeft alles te maken met het feit dat bij een debat minimaal 76 Kamerleden aanwezig moeten zijn om tot een democratisch besluit te komen. Dat minimale aantal wordt met een mooi woord quorum genoemd.

Er wordt woensdagmiddag onder meer gesproken over de genomen en te nemen maatregelen rond het coronavirus en de gevolgen voor onderwijs, cultuur, wetenschap en de economie. Ook de dinsdag aangekondigde steunmaatregelen voor ondernemers en werknemers komen aan bod. Bedrijven hoeven de komende drie maanden bijvoorbeeld nog geen belasting te betalen. En ondernemers die nu al in de problemen zitten kunnen uitstel van belasting aanvragen. De invordering wordt dan per direct stopgezet.

Alle debatten (plenair en commissie) in de Tweede Kamer zijn live te volgen op http://tweedekamer.nl  (Bron Vechtdal FM, foto: Tweede Kamer)

 

Artikel delen: