Laatste nieuws uut Den Haag

63 patiënten coronavirus overleden, 811 nieuwe patiënten, in totaal 5560 positief geteste personen
Sinds 23 maart zijn 811 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 5.560. Onder hen zijn 1.495 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

Lees meer

 

Geen centrale examens dit jaar
Het centraal examen komt dit schooljaar te vervallen. Leerlingen kunnen op basis van de resultaten van hun schoolexamens het diploma behalen. Dat heeft minister Slob (onderwijs) besloten samen met de onderwijsorganisaties. Scholen krijgen door dit besluit meer tijd om de schoolexamens af te ronden.

Lees meer

 

Noodregeling maakt direct meer digitale zorg thuis mogelijk
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakt direct geld vrij voor extra digitale toepassingen voor ondersteuning en zorg op afstand aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking. De regeling SET Covid-19 is bedoeld voor zorg- en welzijnsorganisaties die nu extra willen investeren in digitale zorg op afstand.

Lees meer

 

Defensie geeft duizenden kilo’s levensmiddelen aan voedselbanken
Defensie geeft levensmiddelen aan 3 distributiecentra van de voedselbank. Het gaat om 35 pallets met onder meer vlees, vleeswaren, zuivelproducten, groente, fruit, boter en sauzen. De etenswaren waren bedoeld voor de deelnemende troepen aan een schietoefening die is afgelast om verspreiding van het COVID-19 tegen te gaan.

Lees meer

Artikel delen: