Bijeenkomsten platform Boer&Toekomst Vechtdal afgelast

Bijeenkomsten platform Boer&Toekomst Vechtdal afgelast

OVERIJSSEL – Thuiszorgmedewerkers, maar ook mantelzorgers en leerkrachten die geregeld bij een agrarisch bedrijf over de vloer komen, voelen vaak op hun klompen aan of er bij de zorgvrager of in het gezin wat loos is.

Een enkele keer lukt het hen er een vinger achter te krijgen, maar heel vaak ook niet. En dan nog: wat is de volgende stap, wat is wijsheid en loop je niet het risico dat de deur definitief op slot gaat? Welnu, het platform Boer&Toekomst Vechtdal wil zorgverleners daarin begeleiden en had een aantal interactieve bijeenkomsten op touw gezet waar de deelnemers konden leren effectief in gesprek te gaan bij signalen van zogenoemd stil leed. Vanwege de coronacrisis zijn deze bijeenkomsten afgelast. Nieuwe data worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Op lang niet alle boerenbedrijven is het rozengeur en maneschijn. Problemen en soms dramatische situaties komen vaker voor dan menigeen denkt, al zijn ze lang niet altijd zichtbaar. Stil leed is lastig te herkennen en de gevolgen voor de boer, het gezin en het vee kunnen groot zijn. Agrariërs lopen in de regel niet met hun zorgen te koop, terwijl erover praten juist enorm kan helpen.

Door doeltreffend het gesprek aan te gaan kunnen zorgverleners echt iets betekenen voor de boer of boerin in kwestie, zelfs als er weinig tijd is. Hoe dat vakkundig en respectvol kan, dat leren de deelnemers van communicatietrainers Moniek Vossebeld van Motiverend gesprek en Esther Ruitenberg van Groei-in-verandertaal.  (Bron Vechtdal FM)

Video 1
Video: Boer en Toekomst
Artikel delen: