Webwinkel linkt lokale ondernemer en consument in afstandelijke tijd - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Webwinkel linkt lokale ondernemer en consument in afstandelijke tijd

DALFSEN – Een digitaal platform waar lokale ondernemers hun waar aan consumenten kunnen slijten zonder dat zij fysiek contact met elkaar hebben. Ja, de coronacrisis maakt creatief en het is een oplossing in deze verwarrende tijd van afstand houden tot elkaar.

Want lokale ondernemers zijn verzekerd van afzet en de consument weet zich verzekerd van kwalitatief goeie waar van om de hoek. Jolande Onderdijk van de gelijknamige kwekerij voor éénjarig perkgoed aan de Hessenweg 22a in Dalfsen kwam op het idee om aanbod en vraag te bundelen en lanceerde de webwinkel perkgoed Dalfsen. De eerste twee ondernemers hebben zich al gemeld: groentekweker Eef Stel en grand café Nikki’s.

“Het begon allemaal met onze eigen webwinkel voor perkgoed (éénjarige planten) waar de consument een keuze kan maken, vervolgens bestelt en betaalt en de bestelling later bij ons ophaalt. Deze staat dan klaar bij ons op de oprit. Ideaal in deze tijd waar afstand houden de norm is. Inmiddels hebben we de webwinkel ook toegankelijk gemaakt voor andere lokale ondernemers”, aldus Jolande Onderdijk die het platform ‘een win-win-situatie’ noemt voor zowel consument als ondernemer. Van elke bestelling gaat 50 cent naar het platform.

De lange oprit bij Onderdijk biedt ruimte aan bestellingen van tientallen ondernemers, Eef Stel levert onder meer paksoy, bladspitskool en sla uit eigen kas, terwijl men bij Nikki’s een bierpakket met 8 speciaalbieren kan bestellen. Het platform staat open voor alle lokale ondernemers die door de corona-crisis inkomsten mislopen.

Zaken die nu gesloten zijn kunnen bijvoorbeeld overwegen een cadeaubon aan te bieden en zo is er nog wel een dozijn alternatieven te verzinnen. De mogelijkheden zijn legio. Bij Onderdijk of Stel behoort een fysiek bezoek trouwens nog steeds tot de mogelijkheden waarbij de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen.

Bij Kwekerij Onderdijk kan men van maandag tot en met zaterdag terecht van 08.30 tot 18.00 uur. Nu staan er alleen violen, maar vanaf half april gaat het los met een keur aan geraniums, Fuchsia’s, Petunia’s, Spaanse Margrieten, Verbena’s, Calibrachoa’s en dergelijke.

De winkel van Eef Stel aan de Ankummer Es is geopend op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 08.30 tot 12.30 uur.

Bel voor informatie over of deelname aan het digitale platform met Jolande Onderdijk. Zij is bereikbaar via nummer 0625522230.

 

 

Foto 1
Artikel delen: