Column ChristenUnie - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Column ChristenUnie

DALFSEN – Al zijn we niet in het gemeentehuis, we zijn wel benieuwd naar wat u bezighoudt. We leven in een bijzondere periode die veel vraagt van iedereen. Onze maatschappij lijkt bijna tot stilstand te zijn gekomen: scholen dicht, verzorgingstehuizen op slot, weinig verkeer en geen evenementen.

 

Mensen werken thuis, geven zelf hun kinderen les en proberen er het beste van te maken. Velen maken zich terecht zorgen om hun bedrijf, hun persoonlijke inkomen. In zieken- en verpleeghuizen doet men intussen alles om goede zorg te kunnen blijven geven.  En wat vraagt dat veel van hen die in de frontlinie staan. Meer dan ooit weten we hoe kwetsbaar we eigenlijk zijn.

En de lokale democratie? Ook die lijkt bijna stil te liggen. Vorige week vergaderde de gemeenteraad op bijzondere wijze om toch een aantal besluiten te kunnen nemen.
Er wordt gezocht naar verantwoorde manieren om ook de komende maanden noodzakelijke besluitvorming door te kunnen laten gaan.  Dan kan het gaan over bouwprojecten, plannen op het gebied van duurzame energie of regelingen voor de zorg. Een maand uitstel kan nog, maar we kunnen niet alles voor maanden op slot zetten. Dat kan niet vanwege bestaande procedures, maar ook niet omdat inwoners en ondernemers moeten weten waar ze aan toe zijn. Zeker nu verwacht wordt dat na deze crisis een economische crisis zal volgen.

Voor ons als fractie van de ChristenUnie is het ook een bijzondere tijd. Bijna geen vergaderingen, geen werkbezoeken, geen informatieavonden of jaarvergaderingen.
Maar ook geen insprekers tijdens een commissie- of raadsvergadering en geen inwoners die op bezoek komen bij de fractie. Mensen die zo aandacht vragen voor hun situatie of initiatief of die ons willen uitleggen waarom ze voor of tegen een voorstel zijn.
Kortom: weinig mogelijkheden om ons als volksvertegenwoordiger te laten informeren.
Daarom zoeken we naar andere manieren om contact met u te onderhouden. De techniek biedt gelukkig veel mogelijkheden.

We nodigen u en jou dan ook uit om ons te bellen, te mailen, te appen met alles wat u aan ons wilt vragen en wat u ons wilt meegeven. Een Skype-afspraak is snel gemaakt!!

We horen graag van u en jou!!!
Fractie ChristenUnie, Rietje, Michiel en Luco
L.nijkamp@dalfsen.nl

Foto 1
Artikel delen: