Nieuws van de Stichting Oranjefeesten Laag Zuthem

LAAG  ZUTHEM – Eén dezer dagen krijgen alle inwoners van Laag Zuthem het vrijheids-wandelingsboekje in de brievenbus. Dit was namelijk één van de activiteiten van het geannuleerde Oranjefeest.

Doordat de wandeling en het boekje klaar lagen en ook omdat Laag Zuthem op 13 april kan genieten van 75 jaar vrijheid, is er besloten om dit te toch uit te geven. Zo kan een ieder de wandeling toch nog doen wanneer ze daar zin in hebben. We willen jullie wel met klem verzoeken om de geldende corona-maatregelen van de overheid na te leven.

Deze wandeling kan ook rustig een keer gedaan worden op een later tijdstip als de overheid de nu geldende corona maatregelen versoepelt zodat we niet met z,n allen tegelijk deze wandeling gaan doen.

Het is natuurlijk erg belangrijk om de corona- maatregelen na te leven !!!! Dus lees het boekje op je gemak thuis en wandel de route op een daarvoor geschikt moment.

Daarnaast wil het Oranje-Comité de inwoners van Laag Zuthem  namens de burgermeester verzoeken om op 13 april de Nederlandse vlag uit te hangen. Dit is namelijk de dag dat 75 jaar geleden Laag Zuthem is bevrijd. We hopen dat jullie hier gehoor aan kunnen geven.

Route vrijheidswandeling Voor dit routeboekje hebben we dankbaar gebruik gemaakt van krantenartikelen en van verhalen uit het archief van de Heinose vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ en de familie Van Voorst tot Voorst. We bedanken Jan van Dieren en Riek Warnar-Eilander voor het delen van hun herinneringen. Veel dank ook aan Wim Jansen voor het ter beschikking stellen van zijn onuitputtelijke archief en zijn actieve medewerking aan de totstandkoming van dit boekje. Het eerder – mede dankzij Wim Jansen , Anton Heijmerikx en Rie Horstman-Bartels – uitgebrachte dagboek van Jan Willem Bartels loopt als een rode draad door de verschillende verhalen. De gemeente Raalte was bereid om de uitgave van dit route- en informatieboekje financieel te ondersteunen.

Laten we onze geschiedenis niet vergeten en onze vrijheid koesteren.

Op deze link kun je het boekje ook inzien:
Stichting Oranjefeesten Laag Zuthem

 

 

Artikel delen: