Geen eitje tikken met Hannes - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Geen eitje tikken met Hannes

VECHTERWEERD – Nu er niet gevaren wordt op de Vecht, is er geen sluiswachter van dienst en dus ook geen eitje tikken op 2e Paasdag.

Misschien had u er op gerekend en was u van plan om vroeg op te staan om op sluis Vechterweerd; “een eitje te tikken met Hannes van Dalfsen”. Deze traditie wil ik, Doede de Jong, graag voortzetten maar helaas zijn de sluizen gesloten.
Dan maar met gesloten sluizen “hoor ik u denken”. Nee, dat kan echt niet, zo heeft Hannes van Dalfsen aangegeven, want ik wil geen mensen binnen 1.50 meter bij mij in de buurt hebben. En, zoals u weet is 1.50 meter te lang om fatsoenlijk een eitje te tikken. In het gesprek met Hannes viel het mij op dat hij, meer dan normaal, de omgeving en het gedrag van de passanten goed in de gaten houdt. Zo is 1.50 te lang om een eitje te tikken maar te kort zoals de mensen met elkaar omgaan. En, vertelde Hannes, ik weet echt wel wie familie is en wie niet.
Ook hebben sommige mensen moeite om een ander mens (jawel ik zie alleen maar passerende mensen volgens Hannes) de brug over de sluis of stuw te laten passeren. Ja, dat duurt heel even maar heel even duurt dus te lang.
Nu zijn wij op een punt aangeland, volgens Hannes, dat wij kunnen stellen dat soms iets te kort is wat langer had moeten zijn en dat soms iets te lang is wat korter had moeten zijn.
Maar zo zegt Hannes; “niet over nadenken, gewoon die 1,50 meter aanhouden doe maar 2 meter en heb geduld voordat het geduld je heeft ingehaald”. En dat is iets wat Hannes en de sluiswachter niemand wenst.

Wel de wens; blijf AUB alert, neem dit virus echt serieus, wij willen elkaar toch blijven ontmoeten op de sluis??

Foto's 2
Geen eitje tikken met Hannes - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: