Zonne-energie via Vinkenbuurt Stroomt – Oproep - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Zonne-energie via Vinkenbuurt Stroomt – Oproep

VINKENBUURT – Vinkenbuurt Stroomt gaat zonne-energie opwekken door het bouwen van een zonne-energie installatie op de daken van een melkveehouderij in Vinkenbuurt. Deelname is interessant voor huishoudens in de nabije omgeving, waaronder Dalfsen, die geen zonnepanelen op eigen dak kunnen of willen hebben.

Er hebben zich inmiddels 113 huishoudens ingeschreven, samen goed voor een afname van bijna 1400 zonnepanelen. In totaal komen er 2200 panelen beschikbaar en zodra we de grens van 80%, oftewel 1760 panelen hebben bereikt, gaan we de zonne-energie installatie aanleggen.

Het doel was in april te starten met de aanleg van het zonnepark. Corona heeft hier roet in het eten gegooid maar ondanks dat gaan we door waar het kan. We zijn ook blij te zien dat er mensen zijn die zich hier niet door laten weerhouden en zich toch aanmelden.

VOORBEREIDINGEN BOUW ZONNEPARK GESTART

De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart. De transformator voor het zonnepark is eind maart geplaatst en intussen volledig geïnstalleerd.

Daarnaast heeft Enexis de zwaardere terugleverkabel voor het stroomnet onlangs ingegraven langs de Koloniedijk in Vinkenbuurt. Ook deze is intussen aangesloten.

OPROEP

Er zijn nog zonnepanelen ter beschikking voor nieuwe leden. Nu willen we natuurlijk graag van start met het bouwen van de installatie en we zijn er bijna: nog 340 panelen te gaan!

Was je al van plan je aan te melden, wacht niet langer en meld je aan via de website: https://www.vinkenbuurtstroomt.nl/doemee/

Weet je iemand die gebaat is bij zonnestroom via deze constructie? Meld hem of haar ons unieke aanbod (deelname vanaf 25 euro per zonnepaneel), wat terug te vinden is op www.vinkenbuurtstroomt.nl

We zijn natuurlijk ook graag bereid vragen te beantwoorden dus bel of mail gerust. Contactgegevens vind je op de website: https://www.vinkenbuurtstroomt.nl/contact/

Zonnige groet,
Bestuur Vinkenbuurt Stroomt

Foto's 2
Zonne-energie via Vinkenbuurt Stroomt – Oproep - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: