Bij de Greenshoes begint het weer te lopen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Bij de Greenshoes begint het weer te lopen

DALFSEN – Wandelvereniging Greenshoes start de weekendwandelingen weer op per 1 juli.
Er is veel behoefte om lekker te wandelen in de natuur en onderweg wat te horen over alles wat de natuur of het landschap laat zien. De wandelagenda van juli staat inmiddels op de site en is al behoorlijk volgeboekt.

 

Toch zijn er nog wel enkele plaatsen vrij. Omdat de groepen nu wat kleiner zijn kwam een trouwe deelnemer en organisator op het idee om de wandelingen voorlopig niet op een zaterdag OF een zondag te organiseren maar op de zaterdag EN de zondag dezelfde wandeling te doen zodat er meer mensen van kunnen genieten. Dat idee hebben ten harte genomen, dus voorlopig elke zaterdag en zondag een wandeling. Kan de deelnemer ook nog eens kiezen tussen de zaterdag of de zondag.
Het gevolg hiervan is wel dat we wel wat meer gidsen/kaartlezers kunnen gebruiken.
Weet jij nog wel mooie routes en wil je een paar keer per jaar deze routes wel lopen met een groepje wandelaars laat het dan weten (contactpersoon Jan Bredewold tel. 06-22059443)
We krijgen nog wel eens te horen dat de wandelingen zo snel vol zijn. Dat is voor ons als wandelvereniging natuurlijk positief maar als wandelaar minder natuurlijk. Hieronder volgen enkele tips zodat je toch een goede kans maakt om mee te kunnen.

-In elk eerste weekend van de maand voorafgaand aan de volgende maand komen er nieuwe wandelingen bij op de site. Kijk direct als er wat voor je bij zit en geef je op. Als later blijkt dat het niet uitkomt kun je jou altijd weer afmelden. Wel graag minimaal 14 dagen voor de geplande datum zodat anderen nog voldoende tijd hebben zich alsnog aan te sluiten.
Je kan de wandelingen vanaf die datum ook vinden in de agenda van Dalfsen Net.

– Dit moment (14 dagen voor de wandeling) is dus ook weer een moment dat de kans groot is dat er een plekje vrijgekomen is. Let wel op dat 14 dagen v.tv. ook niet leden zich aan mogen melden als er nog plek is.

-De laatste dagen voor de wandeling zijn er ook nog wel eens afzeggingen b.v.  door ziekte of (weers)omstandigheden.

-Is de wandeling toch vol dan kun je jou ook opgeven voor de reservelijst (max. 5 personen) zodat je automatisch doorschuift naar de deelnemerslijst als er zich deelnemers afgemeld hebben.  Als je op de reservelijst staat is de kans groot dat je alsnog mee kan.

-Je kunt natuurlijk ook zelf een wandeling organiseren, dan weet je zeker dat je kan wandelen. Tegenwoordig met het landelijke wandelnetwerk en velerlei soorten wandelapps, b.v. klompenpaden, is dat niet zo moeilijk meer, en je krijgt er veel voldoening van.

Je kan jouw wandelingen opgeven via de site onder het kopje :wandeling aanmelden.

Wel op tijd doen zodat deze geplaats kan worden in het eerste weekend van de maand voorafgaand aan de maand waarin de wandeling plaats vindt. Wil je b.v. in augustus een wandeling organiseren dan  moet die voor 4 juli bij ons binnen zijn.

Hiervoor moet je wel lid worden van onze vereniging (8 euro/jaar) maar daarbij krijg je van ons gratis het lidmaatschap van de landelijke bond (Wandel.nl) er bij en van elke deelnemer 1 euro zodat je zelf niet je drankje/gebak hoeft te betalen.

Ook zijn we nog steeds dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden zodat al die mooie wandelingen waar zoveel mensen van genieten door kunnen blijven gaan. Ook hiervoor kun je contact opnemen met Jan Bredewold tel. 06-22059443
We hopen dat het tweede halfjaar toch weer lekker gewandeld kan worden en dat ook de evenementen zoals de Imminkhoevetocht en de Midwinterhoorntocht doorgang kunnen vinden.  Kijk maar eens rond op onze site www.greenshoes.nl

Graag tot ziens op één van onze wandelingen of evenementen en morgen gezond weer op!

 

Vriendelijke groet,

Bestuur Wandelvereniging Green Shoes Dalfsen

Foto 1
Artikel delen: