Mega Piraten Festijn naar Wunderland Kalkar

Mega Piraten Festijn naar Wunderland Kalkar

NIJMEGEN – Het Mega Piraten Festijn gaat naar Duitsland. Zaterdag 11 juli 2020 vindt een speciale drive-in editie van de rondtrekkende festivalkaravaan plaats bij Wunderland Kalkar in Kalkar. Er is plek voor zeshonderd auto’s met maximaal vijf personen per auto. Want wat in Nederland (nog) niet mag, mag in Duitsland wel.

 “We doen dit met z’n allen”, stelt organisator Eddie Mensink meteen. “We willen gewoon met onze eigen mensen, de vaste artiesten en al onze fans weer een leuk feestje bouwen. Gezelligheid en een weerzien. Met Nederlandstalige muziek in Duitsland; bij Arnhem/Duiven zo’n twintig minuten over de grens. En dan met een topprogramma. Ga maar na: Jannes, Mooi Wark, Thomas Berge, Mart Hoogkamer en Django Wagner; ze zijn er allemaal bij! Zij vinden dit ook geweldig. Eindelijk weer het podium op!”

Het idee is niet helemaal nieuw. Broederliefde deed het eerder en ook enkele DJ’s uit het oosten van het land, maar volgens Eddie is dit wel de grootste Nederlandse drive-in in Duitsland tot nu toe. “Zeshonderd auto’s, dat is een hele productie!” Het idee ontstond vorige week en sindsdien is er snel geschakeld. “We gaan kijken hoe het uitpakt. En als het een succes wordt, gaan we dit misschien wel vaker doen.”

Programma 

Op het programma staan optredens van Jannes, Mooi Wark, Thomas Berge, Mart Hoogkamer, Belinda, Marco de Hollander, Ancora, Natasja Poels (de Nederlandse Helene Fischer), Stef Ekkel, Rene Karst, Vinzzent, Otto Lagerfett, Henk Dissel, Mark van Veen, Dikdakkers, Django  Wagner en Boer Bennie. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis. De artiesten treden op op een buitenpodium. Daarnaast zorgt de organisatie voor zes grote led schermen, waarop de optredens te volgen zijn.

Spelregels

Ook in Duitsland gelden coronaregels waar iedereen zich aan moet houden. Ben je op de dag van dit evenement verkouden, heb je keelpijn of voel je je niet lekker, blijf dan thuis. Per auto mogen maximaal vijf personen naar binnen. Er zijn toiletten, maar er mag telkens maar één persoon per auto eruit. Daarvoor krijg je per auto een WC-kaart die de hele avond geldig blijft voor alle inzittenden. Let op: mocht er een rij staan bij het toilet, is het dragen van een mondkapje verplicht. De bezoekers mogen hun eigen eten en drinken meenemen, maar er wordt ook gezorgd voor catering. Drankjes (bier/fris) en snacks worden bij de auto verkocht. Bij de terugreis richting Nederland vragen we je vriendelijk om de routebeschrijving te volgen die op je entreebewijs staat.

Voorverkoop/info

Tickets kosten 80 euro per auto (dus dat is met vijf inzittenden 16 euro per persoon). De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl.
Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur; het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 23.00 uur. Wunderland Kalkar is te vinden aan de Griether Str. 110-120, 47546 Kalkar, Duitsland.

Foto's 2
Mega Piraten Festijn naar Wunderland Kalkar
Artikel delen: