Al 14 jaar naar camping Starnbosch - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Al 14 jaar naar camping Starnbosch

DALFSEN – STERREBOSCH – Het begon zo mooi 14 jaar geleden: 7 bevriende echtparen uit Amsterdam-Oost gingen – na jarenlang apart door Europa vakantie gevierd te hebben – samen kamperen op de Dalfser camping Starnbosch (op hetzelfde veldje en naast elkaar).

 

Tijdens de jaarlijkse periodes van Pinksteren tot de zomervakantie van de basisscholen konden ze (tussen de 4 tot 8 weken) “in alle rust en vrijheid” heerlijk vakantie hebben in elkaars aanwezigheid.

 

De ochtenden begonnen met het “verplichte” zwemmen door de dames in het campingzwembad.  De eerste jaren in een openluchtbad en later onder de overkapping. Na het ontbijt en de koffie werd de omgeving van de camping en Dalfsen wandelend, fietsend of per auto verkend. Iedereen kon/mocht dan mee, maar het was altijd vrijblijvend. In de vakantietijd waren er verder namelijk geen verplichtingen.

 

Door de jaren heen kwamen er flinke scheuren in de levenspaden van de 7 echtparen. Van de 14 personen zijn er momenteel 6 overleden en 3 personen kunnen het vanwege gezondheid/ ouderdom niet meer opbrengen om naar een camping te gaan.

 

Deze week waren er nog slechts 4 vrienden op Starnbosch aan het kamperen;

het echtpaar Pieter en Ria (uit Purmerend), Mini (uit Landsmeer) en Jannie (uit Amsterdam).  De vijfde persoon (een vriendin) uit de groep die 3 weken verbleef in een huurcaravan, is momenteel al naar huis.

 

Door al die jaren zijn ze de camping als hun tweede thuis gaan beschouwen.

Over de huidige beheerders Robin (tevens eigenaar) en Erik zijn ze allen zeer tevreden. Ze hebben ervaren dat – in overleg – met deze beheerders heel veel mogelijk/bespreekbaar is.

 

De afgelopen vakantieweken zijn Mini, Jannie en Ria vaak met hun “begeleider” Pieter op pad geweest. De uitstapjes gingen dan – op de elektrische fiets – naar plaatsen in de (verre) omgeving van Dalfsen; zoals Hasselt, Hattem, Ommen, Wijhe, Zwolle. Veel musea, beeldentuinen, oude kernen hebben ze aangedaan, maar soms maken ze ook tijd om ergens gewoon te shoppen.

 

Ook in Dalfsen komen ze vaak, maar niet alleen voor de dagelijkse boodschappen.

Ze roemen het winkelbestand van Dalfsen en de leuke eetgelegenheden. Als Westerlingen moesten ze erg wennen aan het gratis auto parkeren in Dalfsen!

 

Voor dit interview kon ik ’s middags pas na vijf uur komen. Op dat tijdstip zijn ze namelijk – al 14 jaar – altijd weer terug van de dagtochten voor het “5 uur gebeuren”.

Lekker napraten onder het genot van een biertje, wijntje, kop koffie of thee en een hapje.

 

Dit weekend begint de drukte van de schoolvakantie en voor hen wordt het dan afbreken, opruimen en schoonmaken. Hopelijk geldt voor hen – bij leven en welzijn – tot volgend jaar op Starnbosch Dalfsen.

 

Paul Scholten Dalfsen

 

 

 

Foto 1
Artikel delen: