Beperkt schutten op de Vecht opgeheven - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Beperkt schutten op de Vecht opgeheven

DALFSEN – Vanaf dinsdag 18 augustus gelden weer de normale bedieningstijden voor schutsluis Vechterweerd in de Overijsselse Vecht tussen Zwolle en Dalfsen. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heft het beperkt schutten op.

Door de neerslag van afgelopen weekend en vooral vandaag, is de waterafvoer van de Vecht weer voldoende. De weersverwachting laat ook de komende periode neerslag zien in het stroomgebied van de rivier.

 

De reguliere tijden waarop de schutsluis wordt bediend zijn:

Tot 1 september op maandag tot en met zondag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 18.30 uur. Van 1 september tot 1 oktober van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Deze bedieningstijden gelden ook voor de schutsluis bij stuw Vilsteren.

 

Door de aanhoudende droogte, het warme weer en een beperkte wateraanvoer van de Overijsselse Vecht ging het waterschap eerder deze maand over tot minder vaak schutten. Dit ‘spaarzaam schutten’ betekende dat recreatievaart nog in vaste bloktijden werden geschut, in totaal vijf keer per dag. Hierdoor kon het waterschap water langer vasthouden in het gebied en ging het niet onnodig verloren. Iedere schutbeurt kost ongeveer 500.000 liter water. Door minder vaak te schutten, werd water bespaard.

 

Meer informatie op de website van het waterschap.

Artikel delen: