Zaterdag 5 september open huis

ANKUM – Zaterdag 5 september open huis duurzame nieuwbouwwoning Ankum. Dalfsenaar Jakob Buist heeft aan de noordzijde van de Hessenweg een ecologische woning laten bouwen. Veel mensen rijden regelmatig langs het bouwproject en nu kun je het huis van binnen bekijken.

De woning is gebouwd met circulaire bouwmaterialen. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat en een zeer lage milieubelasting. Om te beginnen is het huis slim ontworpen zodat zoveel mogelijk energie wordt bespaard. Veel onderdelen zijn in de fabriek klaar gemaakt en op de locatie gemonteerd.

De muren, vloeren en dak zijn geïsoleerd met een product van oud papier (cellulose) en houtvezelisolatie. Het dak ligt vol met zonnepanelen. In winter wordt het huis verwarmt met aardwarmte. Via dit systeem wordt het huis in een hete zomer gekoeld.

Tot slot wordt om een energiezuinige manier geventileerd. Jakob en de aannemer Ecohus Fryslan laten u het graag zien en kunnen vragen beantwoorden. Vanwege corona moeten bezoekers zich vooraf opgeven via info@ecohusfryslan.nl

Het adres is Hessenweg 49. Dalfsen

Artikel delen: