Schrijf je Blij - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Schrijf je Blij

DALFSEN – Stichting Schrijf je Blij start vanaf september met een correspondentieproject voor 65+ers.  Bent u 65 jaar of ouder en lijkt het u fijn om te corresponderen met een generatiegenoot? Emoties delen en gedachten uitwisselen: corresponderen kan een mooie uitlaatklep zijn.

Eenzaamheid is een toenemend probleem in onze samenleving. Familie woont ver weg of mag door de coronamaatregelen niet op bezoek komen. Door met elkaar te corresponderen met pen en papier, wil POST! op een laagdrempelige manier gevoelens van eenzaamheid verminderen. POST! geeft iets om naar uit te kijken. Een brief op je deurmat: daar word je toch blij van?

Zo werkt het:
Ouderen gaan binnen het project POST! corresponderen met een generatiegenoot.
Belangstellenden die willen deelnemen aan POST!, kunnen zich aanmelden via een formulier op de website www.schrijfjeblij.com. Na de inschrijving wordt de oudere gekoppeld aan een penvriend of penvriendin en ontvangen beide schrijvers een gratis startpakket. Daarin zit een velletje postzegels, een schrijfblok, enveloppen en een pen. Hierna kan de correspondentie beginnen!

SAAM Welzijn
Om bekendheid voor het project POST! te genereren en deelnemers te werven vraagt Stichting Schrijf je Blij aan iedereen in de gemeente Dalfsen om ouderen te wijzen op dit schrijfproject. Want iedereen heeft immers wel een opa of oma, vader of moeder, buurvrouw of buurman, vrienden of bekenden voor wie schrijven een mooie uitlaatklep kan zijn. Saam Welzijn is erg enthousiast over dit project en wil het initiatief van harte aanbevelen. Folders van POST! zijn o.a. te vinden bij de infopunten in Kulturhusen De Spil, De Mozaïek en De Trefkoele+.
POST! is een initiatief van Stichting Schrijf je Blij uit Zwolle. Doel van de stichting is het (doen) organiseren, faciliteren en coördineren van schrijfactiviteiten, waarbij het schrijven een verbindend middel is om duurzaam onderling contact tussen mensen tot stand te brengen en te houden, met de focus op ouderen.
Contactpersoon van de stichting is Renée Nieuwenstein, bereikbaar via info@schrijfjeblij.com of tel 06 51515897. Stichting Schrijf je Blij is ook via facebook te volgen: facebook.com/stichtingschrijfjeblij.

Artikel delen: